В Ужгороді книжкою споминів вшанували пам'ять Михайла Сятині

В Ужгороді книжкою споминів вшанували пам'ять Михайла Сятині
18 травня в Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Ф. Потушняка презентували книгу спогадів про закарпатського киянина, доктора фармацевтичних наук, депутата Верховної Ради ІV скликання Михайла Луковича Сятиню, який помер торік у віці 60 років від важкої хвороби.

 

Михайло Сятиня – видатний організатор фармації України, багаторічний керівник заводу «Гедеон Ріхтер» в Україні, професор і завідувач кафедри організації та економіки фармації Національного медичного університету імені О. Богомольця. Відомого вихідця із Міжгір’я знали не тільки як професіонала своєї справи, але і як мецената. Він підтримував загальноукраїнські й локальні культурні проекти, зокрема відновлення Михайлівського золотоверхого собору в Києві, десятків інших церков тощо, допомагав сотням хворих.

Ініціювала видання родина Михайла Сятині. За словами рідного брата Андрія  Сятині, книжка містить близько сотні спогадів різних людей – від односельців, родичів, друзів, колег по роботі до професорів, депутатів, художників, письменників тощо. 350-сторінкове видання містить також документи й фото. Ще за життя Михайла Сятині виходила документальна книжка про нього Андрія Дурунди.

Презентація в Ужгороді зібрала повну читальну залу обласної бібліотеки шанувальників відомого мецената і громадського діяча.

Uzhgorod.net.ua

 

19 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів