Охорона безпеки праці коштувала закарпатським лісівникам 11 млн гривень

Охорона безпеки праці коштувала закарпатським лісівникам 11 млн гривень
Охорона праці – на порядку денному в обласному управлінні лісового та мисливського господарства Закарпаття. Відтак сьогодні, 18 травня на базі ДП «Ясінянський лісомисливгосп» з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці для провідних спеціалістів лісового господарства Закарпаття провели семінар-нараду.

 

Окрім того, в рамках семінару запрошеним працівникам було презентовано лісосіку та кінне трелювання, рекреаційний пункт у кварталі 7 Лазещинського лісництва, роботу лісопильного цеху, промислової площадки та виробництва лісопильного цеху, лісового розсадника на базі Чорнотисянського та Станиславського лісництв.

На заході були присутні головний спеціаліст відділу використання лісових ресурсів та охорони праці Управління використання лісових ресурсів та науки Держлісагентства Андрій Мусійовський, заступник начальника ЗОУЛМГ Василь Кий, директор ДП «Ясінянське ЛМГ» Василь Теличук, голова профспілкової організації працівників лісового господарства Валерій Федурця, головний спеціаліст відділу лісових ресурсів та охорони праці Василь Герич, головні інженери й провідні спеціалісти з охорони праці та цивільної оборони.

Під час семінару обговорені актуальні питання безпеки праці, поліпшення умов праці, профілактики виробничого травматизму, а також результати роботи підприємств Закарпатського управління лісового та мисливського господарства в цьому напрямку.

Цього року девіз Всесвітнього дня охорони праці «Захищене і здорове покоління» збігається із завданнями й метою Всесвітнього дня боротьби із дитячою працею, який відзначають 12 червня.

Тільки спільними зусиллями і завдяки комплексному підходу можна забезпечити організацію належних умов праці молодих працівників, що сприятиме зменшенню випадків виїзду працездатної молоді в інші країни з метою пошуку гідної роботи.

Доволі часто молоді працівники, і не тільки, приймають не досить обдумані рішення, пов’язані з ризиками, та не усвідомлюють, що їхня необачність на роботі може спричинити небезпеку не тільки для їхнього життя, але й для життя і здоров’я тих, хто їх оточує.

Як зазначив заступник начальника Закарпатського ОУЛМГ Василь Кий, за 2017 рік на заходи з охорони праці в цілому по системі витрачено 11051,6 тис.грн, з яких:

– на проведення цільового навчання з охорони праці витрачено 369,1 тис. грн.

– на забезпечення працівників спецодягом, спецвзуттям, та засобами індивідуального захисту в загальному по підприємствах витрачено – 5186,2 тис.грн

– на проведення обов’язкового попереднього і позапланового медичних оглядів – 264,7 тис. грн.

Обласним управлінням ведеться контроль за проведенням держлісгоспами щорічного технічного огляду транспортних засобів та організацією передрейсового та вибірково після рейсового медогляду водіїв.

Прес-служба Закарпатського ОУЛМГ

 

19 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів