Подорож у мрію розпочинається з факультету туризму та міжнародних комунікацій УжНУ

Подорож у мрію розпочинається з факультету туризму та міжнародних комунікацій УжНУ
Студенти та викладачі одного з наймолодших структурних підрозділів УжНУ у рамках туристично-краєзнавчої практики подорожували за маршрутом Ужгород – Львів – Хотин – Кам’янець-Подільський – Бакота – Чернівці – Ужгород.

 

У сучасних умовах позааудиторна діяльність виконує роль єднальної ланки між теорією та практикою, між навчальним і виховним процесом у вищій школі. Саме у цей період відбувається засвоєння знань, здійснюється формування вмінь і практичне відпрацювання навичок студентами, які вони зможуть використати у своїй майбутній професійній діяльності. Крім того, такі поїздки – це можливість згуртувати колектив, краще пізнати один одного, весело і невимушено провести час з викладачами.

Маршрут видався насиченим та цікавим. Першим пунктом призначення став Львів – національно-культурний та освітньо-науковий осередок країни. Поки чекали потяг на Чернівці, студенти встигли пройтись вуличками культурної столиці України, познайомитись з її визначними об’єктами, що репрезентують різні архітектурні стилі та історичні епохи. Завітали також і до Львівського національного університету імені Івана Франка. 

Далі попрямували до Хотина – найстарішого міста Чернівецької області…Хотинська фортеця вразила не тільки своєю величчю, а й історичним минулим. Тут знімали понад 50 кінофільмів, серед яких «Захар Беркут»,«Д’Артаньян та три мушкетери», «Тарас Бульба», «Чорна стріла», «Могила Лева», «На війні, як на війні» тощо.

 

Наступний туристичний центр маршруту – Кам’янець-Подільський. Його своєрідність та унікальність полягає у гармонійному поєднанні ландшафту та містобудівної структури середньовічного міста, в якому військові інженери, використовуючи чудові природні властивості, створили фортифікаційну систему, що не має аналогів у Європі. До творення неповторного архітектурного вигляду Кам’янець-Подільського у різні періоди його історії доклали майстерності архітектори й скульптори з Італії, Нідерландів, Вірменії, Польщі, Франції, Туреччини та ін.«Найбільше мене вразила Кам’янець-Подільська фортеця, що розкинулась на стрімких схилах річки Смотрич. Поєднання середньовічної архітектури та зелені, що немов просочується крізь нього, створює незвичайну атмосферу спокою і задоволення. Окремої уваги також вартий мальовничий каньйон, що немов величезна чаша увібрав у себе велич та красу дикої природи», ? ділиться враженнями студентка Аліна Нірода.

А далі було місто, якого немає на карті!!! Бакота ? затоплене під час будівництва Дністровської ГЕС містечко Хмельницької області. Історія щедро обдарувала цей край багатим і неповторним минулим, а природа – красою та різноманітністю. На території Поділля в кембрійський та силурійський періоди було море. Й сьогодні його донні горизонтальні утворення добре видніються на схилах Бакотської затоки.

Мали змогу відвідати студенти найбільш намолене місце, що приймає щороку тисячі паломників з усієї України, Бакотський скельно-печерний Свято-Михайлівський монастир.Засновником монастиря був преподобний старець Антоній (засновник Києво-Печерської Лаври). 

 

Дощ не завадив помилуватись «Малим Віднем», - так часто називають Чернівці. Екскурсія містом вразила усіх і кожного: Театральна площа, Чернівецький театр імені Ольги Кобилянської,центральна вулиця міста, Кафедральний собор Святого Духа і ще багато чого іншого. Студентам сповна вдалось відчути буковинський колорит і «посмакувати» родзинкою Чернівеччини – пам’яткою ЮНЕСКО в Україні ? Резиденцією митрополитів Буковини і Далмації, відомою нам як Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.Особливо вразила «Червона зала», інтер’єр якої зберігся у первісному вигляді. 

Втомлені, але з усмішками ми повернулись ми до Ужгорода. Такі поїздки не лише збагачують світогляд, а й додають позитивного настрою, нових емоцій, залишають море вражень!

Любіть свою країну…. Подорожуйте Україною!!!

 Надія Чир,

 заступник декана факультету туризму та міжнародних комунікацій УжНУ

 

21 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів