Переваги використання стратегій в торгівлі на Форекс

Переваги використання стратегій в торгівлі на Форекс
Привабливість фінансового ринку Форекс цілком зрозуміла для користувачів – на торгівлі фінансовими інструментами можна робити хороші гроші і отримувати стабільний дохід. Щоб трейдинг був успішним, учасники ринку використовують різні програмні інструменти, що спрощують робочий процес укладання угод. До них відносяться стратегії Форекс – спеціальні алгоритми, призначені для дисциплінованої торгівлі. Переваги використання стратегій очевидні – зрозуміла інструкція до дій у різних ринкових ситуаціях, можливість управляти ризиками та капіталом, висока прибутковість торговельних систем.

 

Класифікація стратегій Форекс

Готові програмні рішення – приваблива можливість здійснювати фінансові операції на Форекс з мінімальним ризиком. Існує величезна кількість торгових систем, що володіють різними параметрами ефективності та неоднаковими алгоритмами дій. Та крім стратегій, важливо також обрати і cfd brokerа.Щоб знайти найбільш привабливу стратегію для торгівлі, необхідно знати, за якими параметрами класифікують торгові системи:

• ТС, що базуються на основних принципах фундаментального, економічного та математичного аналізу, включаючи індикаторні та безіндикаторні стратегії.

• По тимчасовим інтервалам розрізняють торгові системи короткострокового, середньострокового і довгострокового періоду.

• Виділяють агресивні, консервативні і помірні торгові системи, що розрізняються рівнем ризику. Чим прибутковіше торгівля, тим вище ризик імовірних збитків.

• Стратегії торгівлі в автоматичному, напівавтоматичному або ручному режимі. Крім того, користувачі можуть застосовувати не готові рішення, а власні торговельні системи.

Стратегії класифікують і за іншими специфічними ознаками: обсяги лотів, використовувані тайм-фрейми, число пунктів по стоп-лоссам і тейк-профітам. Кожна торговельна система має певний алгоритм, відсоток ймовірного ризику та очікуваного прибутку.

Основні плюси стратегій

Кожен початківець на міжнародному фінансовому ринку повинен володіти теоретичними знаннями і практичним досвідом торгівлі. Стартувати досить складно, тому не потрібно вкладати власні кошти чи навіть брати кредит, рекомендується укладати перші угоди на демо-рахунках. Спеціальні навчальні рахунки інтегровані в торговий термінал і дозволяють перевіряти економічну ефективність використовуваних стратегій без ризику втрати депозиту. При виборі торгової системи або стратегії необхідно визначити кількість вільного часу, який трейдер готовий витрачати щодня для роботи на Форекс. Методи ведення торгівлі базуються на застосуванні принципів математичного, технічного та фундаментального аналізу. Переваги використання стратегій на Форекс:

• Чітке розуміння порядку укладання торговельних угод у різних ринкових умовах.

• Прийняття грамотних рішень у випадку несподіваних ситуацій на ринку.

• Використання в роботі спеціальних програм, сигналів, індикаторів, роботів.

• Певний вибір часу входу на ринок і моменту закриття торгових позицій.

• Реалізація стратегій в різній часовій перспективі – короткострокових, середньострокових, довгострокових.

• Використання аналітичної, графічної та новинної інформації при укладенні угод.

Вибираючи торговельну систему, потрібно врахувати, що переваги стратегій торгівлі залежать і від психологічного чинника. Один трейдер в конкретній ситуації буде діяти строго за визначеним алгоритмом торгової системи, а інший користувач спокуситься високим прибутком, відступить від плану і втратить капітал. Тому важливо дотримуватися алгоритму стратегії, якщо торговельна система довела свою прибутковість і беззбитковість.

 

 

22 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів