У травні закарпатські митники вже склали 33 протоколи про порушення митних правил

У травні закарпатські митники вже склали 33 протоколи про порушення митних правил
У травні 2018 року працівниками Закарпатської митниці складено 33 протоколи про порушення митних правил за ст. 471, 472, 482, 483 МК України у яких вартість безпосередніх предметів порушення митних правил складає 1 073 407 грн (вартість предметів ПМП не остаточна, по 11 справах вартість предметів ще не встановлена).

 

За ст.471 МК України складено 4 протоколи про ПМП на суму 1158 грн:

- 1 ПМП по факту незаконного переміщення медпрепаратів наркотичної дії вартістю 1004 грн;

- 1 ПМП по факту незаконного переміщення пива у кількості 59,5 л. (вартість алкогольних напоїв встановлюється);

- 1 ПМП телескопічний кийок, вартістю 154 грн;

- 1 ПМП по факту спроби незаконного переміщення двох скрипок із смичком, що мають ознаки таких, що виготовлені 50 років тому і більше (вартість предметів встановлюється).

За ст.472 МК України складено 6 протоколів про ПМП на суму 354293 грн.

6 протоколів складені за фактами недекларування медпрепаратів психотропної дії на суму 805 грн.

1 протокол складено за фактом незаявлення за встановленою формою точних та достовірних відомостей (найменування, назва, код УКТ ЗЕД) щодо лісоматеріалів у кількості 48,34 м.куб., вартістю 353 488 грн.

За ст. 482 МК України складено 4 протоколи про ПМП (вартість предметів ПМП ще не встановлена), за фактами переміщення через митний кордон України, поза пунктами пропуску, тютюнових виробів у кількості 5597 пачок.

За ст.483 МК України складено 19 протоколів про ПМП на суму 717 956 грн.

У 6 випадках протоколи про ПМП складались за фактами незаконного переміщення транспортних засобів, загальною вартістю 552 618 грн:

- у трьох випадках шляхом подання як підстави для їх переміщення підроблених документів (доручень на право користування ТЗ);

- в одному випадку під час митного контролю було встановлено, що номерне позначення шасі на вантажному автомобілі є набитим кустарним способом поверх знищеного оригінального;

- у двох випадках до митного контролю було подано свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів, що містить неправдиві дані щодо номерного позначення шасі та видані на інші транспортні засоби.

7 протоколів про ПМП складено за фактами дій спрямованих на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю тютюнових виробів у кількості 2076 пачок на суму 54 060 грн. У всіх випадках для приховування тютюнових виробів від митного контролю використовувались транспортні засоби із спеціально виготовленими тайниками, які також вилучені протоколами про ПМП і їх вартість складає 362 135 грн.

3 протоколи про ПМП було запроваджено за фактами подання митному органу як підставу для митного оформлення в режимі «експорт» лісо та пиломатеріалів матеріалів, документів що містять неправдиві дані. Протоколами вилучено 8,115 м.куб. лісо та пиломатеріалів матеріалів на суму 24630 грн (за одним протоколом проводиться експертиза щодо вартості товару).

3 протоколи про ПМП складено за фактами незаконного переміщення через митний кордон України промислових товарів:

- вироби трикотажні, тканина в рулонах, кухонне приладдя, одяг домашній, рушники, халати і т.д. – шляхом подання органу доходів і зборів як підстави для переміщення товарів підроблених документів, та таких, що містять неправдиві відомості щодо найменування товарів, їх кількості, вартості та відправника. Вартість частини товару складає 37122 грн, прогнозована вартість іншого товару, що буде встановлена експертним шляхом, перевищує 500 тис. грн;

- меблі та аксесуари – шляхом подання органу доходів і зборів України, як підстави для переміщення товарі документів, що містять неправдиві дані щодо кількості вантажних місць, асортименту та вартості товару. 5 одиниць на суму 1240 грн, вартість частини товару буде встановлено за результатами товарознавчої експертизи).

- пластикові ніші для речей (Rettangular Hodall) 213 шт. вартістю 48 286 грн – шляхом подання органу доходів і зборів документів, що містять неправдиві дані щодо кількості та вартості товару.

ДФС у Закарпатській області

 

22 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів