Завтра в Ужгороді для учасників форуму “СлободаКульт” проведуть екскурсію урядовим кварталом "Галагов"

Завтра в Ужгороді для учасників форуму “СлободаКульт” проведуть екскурсію урядовим кварталом "Галагов"
В Ужгороді українські митці та діячі культури створили кампанію #HelloGalagov, щоб привернути увагу до району, який є архітектурною пам’яткою чехословацького модернізму.

 

Цей проект є продовженням проекту  #Ctrl+S — ініційованої в Харкові загальнонаціональної кампанії, спрямованої на збереження архітектурної спадщини по всій Україні. ЇЇ першим результатом стало включення до законопроекту змін, які повинні мінімізувати корупційні ризики в цій сфері.

Організатори акції пишуть, що Міністр культури України Євген Нищук на відкритті форуму “СлободаКульт” зазначив, що Міністерство почне займатися питанням внесення Ґалаґова до списків об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО, та поки що будівлі цього району потроху занепадають.

Також у п’ятницю, 25 травня, об 11:00 для митців й культурних діячів з Ужгорода, Харкова та Києва, які беруть участь у міжрегіональному форумі «СвободаКульт», буде проведена екскурсія Ґалаґовом від дослідниці архітектури Ліни Дегтярьової. В програмі передбачена фотосесія та спілкування з жителями району.

До акції вже долучились актор та музикант Місько Барбара, колишній лідер гурту «Мертвий півень», музикант гурту ALCOHOL UKELELE та актори театру “АРАБЕСКИ”.

Джеерело: Хмарочос

 

24 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів