Неіснуюча "Говерла" та її екс-тренер фігурують у "договорняках"

Неіснуюча "Говерла" та її екс-тренер фігурують у "договорняках"
У вівторок, 22 травня, відбулась перша в історії України широкомасштабна спецоперація правоохоронних органів у справі договірних матчів. Правоохоронці провели 40 обшуків в 9 областях України.

 

Згідно доповіді керівника Нацполіції країни Сергія Князєва мова йде про 57 епізодів злочинів, більше 328 причетних осіб, у яких фігурують 35 футбольних клубів. До слова, серед фігурантів – є вже неіснуюча ужгородська «Говерла» та її екс-тренер Олександр Севідов.

В матеріалах слідства йде мова про 5 злочинних груп, серед фігурантів – гравці, тренери, арбітри, президенти клубів. У  ЗМІ вже в загальних рисах описані результати - в потенційних підозрюваних вилучені телефони, комп’ютерна техніка, вміст якої може допомогти з доказовою базою футбольних злочинів. Одного з арбітрів першої ліги Олександра Солов'яна затримано.

Серед тих, в кого були обшуки, фігурує також  ім’я арбітра Євгена Арановського. ФФУ назвала помилкою даний обшук, хоча це не зовсім так. Євген Арановський не є підозрюваним у справі і не проходить за матеріалами справ, але фігурує його брат, Віктор Арановський. Так як їх професійна діяльність аналогічна, помешкання Євгена було перевірено за інструкцією таких заходів.

До слова, за останнього вже заступилася й ФФУ, оприлюднивши відповідну заяву, що правоохоронці помилково провели обшук у нього, сплутавши його з братом і Євген вже завтра, 27 травня  проведе перший поєдинок плей-оф  УПЛ між «Полтавою» та одеським «Чорноморцем».

 

24 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів