HelloGalagov. Екскурсія та фотосесія з митцями в Ужгороді: врятувати Ґалаґов

HelloGalagov. Екскурсія та фотосесія з митцями в Ужгороді: врятувати Ґалаґов
ЩО ЦЕ БУДЕ: арт-фотосесія з відомими митцями та екскурсія мікрорайоном від прекрасної дослідниці архітектури Ліни Дегтярьової.

 

ДЛЯ ЧОГО: щоб привернути увагу до ужгородського району Ґалаґов, архітектурної пам’ятки чехословацького модернізму.

Міністр культури України Євген Нищук на відкритті форуму “СлободаКульт” зазначив, що Міністерство почне займатися питанням внесення Ґалаґова до списків об’єктів світової спадщини ЮНЕСКО, та поки що будівлі цього району потроху занепадають.

КАМПАНІЯ НАЗИВАЄТЬСЯ #HelloGalagov

ХТО БУДЕ: Першими учасниками проекту вже стали актор та музикант Місько Барбара, колишній лідер гурту “Мертвий півень”, музиканти гурту Alcohol Ukulele та актори Teatr 'Arabesky'/ Театр "Арабески". 25 травня участь у проекті візьмуть: фотограф Сергій Братков, режисер Сергій Буковський, художники Константин Зоркин та Гамлет Зіньківський, актор та музикант Місько Барбара, режисерка Світлана Олешко, дослідниця моди Зоя Зниняцьківська, команда форуму “СлободаКульт”: Ольга Сагайдак, Юлія Грубріна, Лада Сазонова, Ірина Магдиш, Оксана Баршинова, Валентин Кузан, Галина Танай та інші.

“ХелоҐалаґов” є свого роду продовженням проекту #CtrlS — ініційованої в Харкові загальнонаціональної кампанії, спрямованої на збереження архітектурної спадщини по всій Україні. Її першим результатом стало включення до законопроекту змін, які повинні мінімізувати корупційні ризики в цій сфері.

Фотограф проекту — Валентин Кузан. 

Результат мистецької фотосесії ви зможете побачити в українських медіа та на сторінці СлободаКульт.

Низка відомих митців і культурних діячів долучиться до проекту у Харкові — там наступного тижня відбудеться фотосесія біля об’єктів, які руйнуються, та біля комплексу Держпрому, який також має бути остаточно внесений до списків ЮНЕСКО.

 

24 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів