Закарпатські полісмени попередили крадіжку в особливо великих розмірах на Мукачівщині

Закарпатські полісмени попередили крадіжку в особливо великих розмірах на Мукачівщині
Спеціалісти детективного підрозділу ГУНП в Закарпатській області завершили досудове розслідування кримінального провадження про спробу привласнення майна в особливо великих розмірах в Мукачівському районі та передали справу з обвинувальним актом до суду.

 

Співробітники Мукачівського відділу поліції та Головного управління Національної поліції в Закарпатській області провели спецоперацію та затримали 12 осіб, які проникли на територію державного підприємства в селі Бобовище, розпилювали металеве обладнання та вантажили на автомобіль. Правоохоронці попередили крадіжку в особливо великих розмірах. Поліція встановила, що затримані особи не лише із Закарпатської, але й із Хмельницької областей. Вони на території заводу розпилювали металеві конструкції, а в погребах – алюмінієві бочки. Поліція вилучила у підозрюваних інструменти для роботи з металом і три транспортні засоби: вантажівку, на яку складали викрадене, та два мікроавтобуси для перевезення людей. Вивезти за межі підриємства робочі нічого не встигли.

За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 ККУ, тобто привласнення та розтрата, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою. Таке правопорушення карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Працівники поліції встановили, що доступ цим громадянам надала керівник підприємства і робочі працювали за її вказівкою, не знаючи протиправних намірів підозрюваної. Жінці повідомили про підозру у вчиненнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 5 ст. 191 ККУ.

Провівши всі слідчо-оперативні заходи, спеціалісти детективного підрозділу ГУНП в Закарпатській області зібрали достатню доказову базу та передали справу з обвинувальним актом до суду, який винесе законне рішення.

Відділ комунікації поліції Закарпатської області

 

24 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів