На Закарпатті протягом чотирьох місяців поточного року легалізовано працю 249 найманих працівників

На Закарпатті протягом чотирьох місяців поточного року легалізовано працю 249 найманих працівників
З початку поточного року працівники Головного управління ДФС у Закарпатській області в межах розгляду письмових звернень провели 58 фактичних перевірок з питань дотримання вимог законодавства України в частині державної реєстрації господарської діяльності та дотримання роботодавцем законодавства у сфері трудових відносин. В ході яких виявлено використання праці восьми найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин.

 

Про це Михайло Попович – начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Закарпатській області проінформував учасників розширеного засідання обласної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення, забезпечення реалізації рішень, спрямованих на підвищення рівня оплати праці та дотримання норм законодавства в частині мінімальної заробітної плати та обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати заробітної плати, пенсій, стипендій, інших соціальних виплат та податкового боргу.

Також, в межах розгляду письмових звернень споживачів, проведено фактичні перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність на території ринків та в торговельних центрах у містах Ужгороді та Мукачево. Відтак до державної реєстрації господарської діяльності у зв’язку з проведеними профілактичними заходами залучено 205 суб’єктів господарювання та акумульовано до місцевих бюджетів сплату 152,6 тис. грн єдиного податку та до цільових фондів 167,9 тис. грн єдиного соціального внеску.

– Протягом чотирьох місяців поточного року легалізовано працю 249 найманих працівників, що становить майже 21% до поданих протягом зазначеного періоду повідомлень про прийняття на роботу. Працедавці  виплатили понад 2 млн 700 тис. грн офіційної зарплати, з якої перераховано до бюджету 483 тис. грн податку на доходи фізичних осіб, 590 тис. грн єдиного соціального внеску та 40,3 тис. грн військового збору, – підкреслив  Михайло Попович.

Загалом протягом січня-квітня 2018 року за результатами контрольно-перевірочної роботи у 19 суб’єктів підприємницької діяльності (юридичних, фізичних осіб) виявлено виплату заробітної плати та інших доходів з порушенням вимог законодавства. За результатами проведених перевірок донараховано 874,7 тис. грн ПДФО та 162,6 тис. грн ЄСВ.

В ході свого виступу начальник управління податків і зборів з фізичних осіб Головного управління ДФС у Закарпатській області навів приклад однієї  з фактичних перевірок з питань дотримання роботодавцем законодавства у сфері трудових відносин, яка проводилась на одному з підприємств у м. Ужгород.

– Під час перевірки було встановлено здійснення діяльності фізичною особою – підприємцем на підставі договору комерційної концесії (франчайзингу) з товариством. На момент проведення перевірки встановлено використання найманої праці двох осіб без належного оформлення з ними трудових відносин, які згідно з договором надання персоналу між ТОВ та ФОП, були направлені до підприємця для виконання обов’язків адміністратора та косметолога. Відповідно до наданих працівниками пояснень, їх трудові угоди та трудові книжки зберігалися за місцем реєстрації ТОВ у м. Києві. На наступний день після початку проведення перевірки ТОВ у м. Києві до ГУ ДФС у м.Києві було подано повідомлення про офіційне працевлаштування 162 працівників на роботу (в т.ч. 2 осіб, встановлених перевіркою), – акцентував увагу присутніх Михайло Попович.

ДФС у Закарпатській област

 

25 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів