Мер Богдан Андріїв підписав Угоду з ЄБРР щодо фінансування проекту енергозберігаючих поліпшень у бюджетних закладах Ужгорода

Мер Богдан Андріїв підписав Угоду з ЄБРР щодо фінансування проекту енергозберігаючих поліпшень у бюджетних закладах Ужгорода
Угоду про підготовку кредитного фінансування за проектом енергозберігаючих поліпшень у бюджетних закладах Ужгорода сьогодні підписали Ужгородський міський голова Богдан Андріїв та старший банкір, керівник сектору інфраструктури в Україні Європейського банку реконструкції та розвитку Марк Магалецький.

 

Нагадаємо, напередодні відбулася робоча зустріч Богдана Євстафійовича, фахівців міста з представниками ЄБРР щодо залучення коштів цього банку для модернізації бюджетних закладів, адже Ужгород узяв зобов’язання впровадити вимоги ЄС щодо скорочення викидів вуглекислого газу щонайменше на 20% шляхом реалізації енергоощадних заходів та поширення використання поновлюваних джерел енергії.

Заплановано провести комплексні заходи з енергоефективності для модернізації 49 об’єктів: 44 – освітньо-навчальних закладів та 5 медичних. Розмір позики – до 9 мільйонів євро, включаючи І транш на суму до 8 мільйонів євро від ЄБРР та ІІ транш – до 1 мільйона євро, що буде наданий Фондом чистих технологій. Термін погашення – 13 років із відстрочкою погашення основної суми на 3 роки.

Після підписання відбулася також розмова з представником ЄБРР, до якої долучився і депутат Закарпатської обласної ради, голова комісії з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій Андрій Андріїв. Ішлося про перспективи залучення коштів на оновлення водопровідно-каналізаційних мереж і систем очищення стоків Ужгорода, для сортування і переробки твердих побутових відходів, запровадження на міських маршрутах перевезення електротранспортом. Банкір Марк Магалецький, який вже працював на Закарпатті під час оновлення траси Чоп-Київ та зараз із будівництва Бескидського тунелю, зазначив, що ці пропозиції будуть розглянуті, також готові допомогти залучати кошти для реалізації проектів з інших міжнародних програм.

Джерело: Прес-служба Ужгородської міськради

 

25 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів