Борис Петровський: Сподіваюся, що зіграємо в цьому сезоні в Єврокубках

Борис Петровський: Сподіваюся, що зіграємо в цьому сезоні в Єврокубках
У цьому році «Карпати» в черговий раз поспіль вибороли титул віце-чемпіонів країни в жіночій гандбольній суперлізі, а ще в свою скарбничку трофеїв у поточному сезоні додали кубок України, перемігши у фінальному двобої свого одвічного конкурента – львівську «Галичанку».

 

Тож про складові успіху «Карпат» довідувався в головного тренера команди Бориса Петровського під час тренувального заняття.

-    Борисе Анатолійовичу, незважаючи на кадрові проблеми, травми ключових гравців команда таки зуміла здобути срібло чемпіонату, а ще перемогти в кубку. Як вдалося досягти таких результатів, зважаючи на вказані проблеми?

-    Вдалося мотивувати дівчат на цей сезон, підшукати прийнятну модель гри та тактичні схеми, які дали результат. Окрім того, незважаючи, що на старті чемпіонату в нас зявилися чимало нових гандболісток, дівчата швидко зігралися й порозумілися на полі. Тим не менш,  травми ключових гандболісток також далися взнаки під час сезону. Досі в лазареті Вікторія Гичка, Мілана Шукаль. Важко за рік зробити боєздатний колектив з нових гандболісток, мінімум потрібно два роки, але радий з того, що дівчата проявили характер, стали впевненіші й досягли позитивного результату.

-    Зараз до яких змагань готується команда на піщаному майданчику?

-         Основні змагання сезону вже позаду, але якщо в нас буде можливість, то зіграємо в чемпіонаті країни з пляжного волейболу, який дуже стрімко розвивається в країні поряд із класичним гандболом. Якщо рівень останнього суттєво знизився, то пляжний гандбол навпаки з кожним роком набирає популярності й наша збірна в цьому виді серед еліти сильніших команд  світу. Більше того, цей вид гандболу в найближчому майбутньому стане олімпійським, тож пограти в чемпіонаті нашій команді дасть шанс дівчатам проявити себе й потрапити до складу збірної.

-    Нині збірна готується до важливих матчів відбору, кого зі складу «Карпат» викликали до національної збірної?

-    Одразу ж після кубку до національної збірної поїхали 4-ро дівчат – Яна Готра, Єлизавета Воронько, Ірина Компанієць, Анна Лезінська, які готуються до відбіркових матчів ЧЄ-2018 зі збірною Норвегії та Хорватії. Після цього ще кілька наших молодих гандболісток поїдуть до складу молодіжної збірної України U-20, яка візьме участь у кількох спарингах в угорському Дебрецені. Після матчів відбіркового циклу  національна збірна відправиться на товариські матчі до Південної Кореї куди на перегляд  гадаю викличуть ще більше наших дівчат. 

-    Чи вже встигли окреслити план підготовки до нового сезону?

-    План вже є, але насамперед потрібно буде сформувати команду. Вже знаю, що розташування «Карпат» залишать ряд ключових гандболісток, тому  станом на сьогодні не можу сказати достовірно, хто залишиться в команді. Ймовірніше за все знову доведеться формувати нову команду.  

-    В складі команди є вихованки закарпатської СДЮСШОР з гандболу, що скажете про їх виступи?

-    Так, вони вже встигли провести кілька матчів в «Карпатах», навіть закидували м’ячі, але їм ще бракує досвіду – це наша перспектива. В команді має бути кістяк  з досвідчених гандболісток, довкола якого б награвалася молодь. Але чи буде це можливим у наступному сезоні  - мені наразі важко спрогнозувати.

-    В цьому сезоні «Карпати» знову вибороли право взяти участь у єврокубках. Команда буде виступати в престижному європейському турнірі – Кубку Виклику?

-    Минулого сезону керівництво клубу не схотіло витрачатися на цей турнір. На цю тему не мав ще розмови з президентом. Певен, що дівчатам дуже  б хотілося заграти на цьому рівні, та й закарпатські вболівальники не проти побачити в Ужгороді якісні європейські   команди. Сподіваюся, що керівництво клубу, на відміну від попереднього року,  знайде необхідні ресурси, й ми зможемо виступити в цьому престижному європейському турнірі.

Розмову записав Роман СЕНИШИН

 

26 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів