Україна та Словаччина демонструють якими мають бути відносини двох сусідніх держав

Україна та Словаччина демонструють якими мають бути відносини двох сусідніх держав
Українці та словаки вже не один рік демонструють якими насправді мають бути відносини двох сусідніх держав.

 

Пересвідчитись в цьому можна було сьогодні, 26 травня 2018 року, на українсько-словацькому кордоні в міжнародному пункті пропуску «Ужгород»». Там пройшов щорічний День добросусідства.

Під час заходу учасники підписали Меморандум про співпрацю Кошицького та Пряшівського самоврядних країв із Закарпатською ОДА та Закарпатською облрадою на період з травня 2018 року по травень 2019 року, який покликаний стимулювати інвестиційний потенціал Закарпаття, та сприяти входженню іноземного бізнесу в наш регіон, зокрема словацького.

Також підписано Угоду про співпрацю між с. Паладь-Комарівці (Україна) та с. Руське (Словаччина), в рамках якої заплановано будівництво спільного міжнародного автомобільного пункту пропуску.

Варто зазначити, що зі Словацькою Республікою Україна має 97 км спільного кордону. Потрапити до Словаччини можна через 4 митні пости: «Малі Селменці», «Ужгород», «Малий Березний» та «Залізничний».

Зустріч представників влади, митників, прикордонників та громадськості суміжних сторін – це, насамперед, обговорення перспективних шляхів поглиблення співпраці між словацькими самоврядними краями та Закарпаттям у різних сферах, в першу чергу культурній, спортивній, туристичній та історичній.

ДФС у Закарпатській області

 

26 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів