Так яка ж насправді офіційна позиція Будапешта щодо України?

Так яка ж насправді офіційна позиція Будапешта щодо України?
Як вважають в українському Інституті світової політики, сусідка Угорщина останніми діями щодо України може взагалі дискредитувала свою позицію щодо нашої держави.

 

Угорщина продемонструвала деструктивність і алогічність своєї позиції через звернення до НАТО щодо України. У цьому впевнений заступник директора Інституту світової політики Микола Бєлєсков.

«Лист Угорщини до інших країн НАТО і самого Альянсу із пропозицією переглянути увесь комплекс відносин із Україною може обернутися в кінці кінців проти Будапешту і дискредитувати офіційну угорську позицію по нам. Це той випадок коли загралися і ну дуже ж забагато на себе взяли», - написав він у Facebook.

Водночас експерт радить, аби українські дипломати і військові "чітко цей лист в потрібному руслі обіграли".

Нагадаємо, уряд Угорщини офіційно ініціював в НАТО перегляд всіх програм підтримки України. За даними ЗМІ, під час першого засідання оновленого уряду Угорщини на чолі з Віктором Орбаном був ухвалений документ «Меморандум: Ініціатива створення нової політики НАТО щодо України».

Будапешт пропонує переглянути підтримку, яку НАТО надає Україні.

Зазначимо, 28 вересня 2017 року в Україні набрав чинності закон «Про освіту», який, зокрема, визначає, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є тільки державна мова. Мови нацменшин, включаючи угорську, вивчатимуться тільки до п'ятого класу, а вже з 2020 року освіта в Україні стане цілком україномовною, пише "Главком".

Документ викликав різку критику ряду країн, зокрема, Угорщини. Водночас голова угорського МЗС Петер Сійярто заперечив, що Угорщина могла би проводити свою політику щодо України «на замовлення росіян».

 

26 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів