Ужгородські п’ятикласники відвідали суд — вперше у своєму житті

Ужгородські п’ятикласники відвідали суд — вперше у своєму житті
Мова про Закарпатський окружний адміністративний суд.

 

На початку  просвітницького заходу школярам Ужгородської загальноосвітньої школи I-III ступенів № 6 імені В.С. Гренджі-Донського провели оглядову екскурсію приміщенням суду, під час якої вони побачили  робочі кабінети, зали судових засідань, інформаційні стенди  для громадян, пост охорони суду.

Заступник керівника апарату Закарпатського окружного адміністративного суду Тетяна Погоріляк розповіла  учням  про правила поведінки в суді, про історію створення суду, про роботу відділу документального забезпечення ,  відділу діловодства та аналітично-статистичної роботи.

Про особливості роботи Закарпатського окружного адміністративного суду,  про  завдання адміністративного судочинства,   яке полягає в захисті прав та законних інтересів особи  від порушень з боку органів влади, про символ правосуддя – Феміду, про суддівську мантію та нагрудний знак судді в доступній і цікавій формі розповів школярам  суддя Дмитро Іванчулинець.

Знову ж таки, традиційно,  найцікавішим моментом у програмі Дня відкритих дверей для школярів було відвідання судового засідання, після чого суддя Тетяна Скраль ,з метою засвоєння дітьми отриманої інформації, провела з ними гру-квест «Як захистити свої права в суді». Під час гри шляхом жеребкування розподілялися ролі між учасниками , після чого провели судовий процес  - захистили права дівчини-підприємця. У грі  «Збери слово»  дві команди учнів на швидкість складали слова «мантія» і «знак».

 Наостанок, з   гарним настроєм та позитивними враженнями  школярі виявили бажання і в подальшому приймати участь у таких заходах в Закарпатському окружному адміністративному суді.

Джерело: Закарпатський окружний адміністративний суд

 

26 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів