"Міски" з американських штатів та України зібралися, щоб підтримати закарпатських дітей

"Міски" з американських штатів та України зібралися, щоб підтримати закарпатських дітей
В Ужгородському прес-клубі відбулася прес-конференція організаторів благодійної акції «Парад Надії 2018», який проходив у Закарпатському академічному обласному театрі ляльок «Бавка».

 

У Параді взяли участь діти із Закарпатського регіонального центру соціально-трудової реабілітації та професійної орієнтації «Вибір»(м. Ужгород), медико-соціального реабілітаційного центру «Дорога життя» (м. Ужгород), центру «Парасолька» (м. Тячів), Реабілітаційного Центру для дітей-інвалідів та хворих на ДЦП (м. Великий Березний).

Тетяна Мачабелі, виконавчий директор ГО "Неємія" детальніше розповіла про ідею заходу. «Це «парад Надії» для дітей з обмеженими можливостями та тих, хто опинився в складних життєвих ситуаціях: діти- сироти, діти, батьки яких загинули в АТО. Вони показуватимуть свої таланти, вийдуть на сцену. І всі отримують титул. Мет заходу- привернути увагу до таких дітей, щоб вони були прийняті нашим суспільством. В Ужгороді таких захід проводимо вперше, зібрали близько 50 учасників з усієї області».

Спеціально на Парад Надії до Ужгорода прибула делегація американських красунь. Вони вперше не тільки в Ужгороді, але й в Україні. Дівчата-переможниці конкурсів краси різних штатів готували дітей до виходу на сцену, робили зачіски та макіяж, надихали та підтримували.

Джена Сімпс (Міс Джорджия), ГО «HBBQs, Inc» (США), модель та актриса, , живе у Флориді. Дівчина заснувала парад Надії у себе на батьківщині і розповіла, як займається благодійними проектами. «Я почала займатися волонерством у старших класах школи: збирала кошти для дослідження щодо ракових захворювань і особливо хотіла працювати з дітьми. Тоді я започаткувала для хворих дітей таке свято, яке б давало для них надію. Я хотіла поділитися з дітьми тим, що ми робимо. Ми робили для них зачіски, макіяж, вчили як ходити по сцені і брали інтерв’ю.  Ми показували внутрішню красу і те, які діти гарні ззовні. Я сама брала участь у показах на подіумах і побачила наскільки я впевнена стала у собі, піднялася самооцінка. Як правило у конкурсах є один переможець, я хотіла, що кожен відчув себе переможцем. У нас ними були всі». 

Ліка Роман, Міс Україна- 2007 приєдналася до організації заходу. Дівчина виступала співорганізатором зустрічі у Києві з Ніком Вуйчичем і бачила, як надихають такі люди інших. «Ми запрошували інвалідів, бійців із зони АТО, багато діток. Ніколи не стикалася з проблемою, яке ставлення до таких дітей. Запрошуючи Ніка я бачила, як у дітей загоряються очі, коли вони бачать, наскільки людина обмежена фізично може бути повноцінним членом суспільства. Я з радістю приєдналася до цього проекту. Від фонду ми закупили книги Ніка Вуйчича «Життя без обмежень». Хочемо надихнути всіх. Адже , те, хто ми є всередині, найголовніше. Хочеться цим дітям донести і обняти їх».

До заходу приєдналася також ГО "Асоціація "Закарпаття без сиріт",  голова правління -- Йосиф Посипанка, батько-вихователь 7 дітей, який створив прийомну сім’ю для 4 дітей. Організація допомагає батькам-вихованцям, проводить навчання, а також надає психологічну та матеріальну допомогу дітям.

 

Ужгородський прес клуб

 

27 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів