Ужгород привітав Сату-Маре з Днем міста

Ужгород привітав Сату-Маре з Днем міста
Делегація з Ужгорода, яку очолював заступник міського голови Олександр Білак, взяла участь у відзначенні Днів Сату-Маре – румунського міста-побратима обласного центру Закарпаття.

 

Урочистості розпочалися чудовим концертом місцевого симфонічного оркестру, відтак приматор Сату-Маре Габор Керешкені запросив на головну сцену гостей, у тому числі із міст-побратимів, привітав усіх зі святом. Крім Ужгорода, завітали також делегації з угорської Ніредьгази, польського Жешува.

День міста у Сату-Маре – подія, яка вже багато років збирає тисячі людей на центральній площі, де проходять основні святкування. Не став винятком і цей рік: велика сцена, де виступали музичні гурти різних жанрів та музичних напрямів, друга сцена пропонувала виступи фольк-груп, розгорнувся також ярмарок ремесел за участю майстрів із Румунії, Угорщини, Болгарії, Польщі, гастрономічний ярмарок, відбувалися різні спортивні, культурні заходи. 

Гостям із міст-побратимів організували екскурсії мерією: Габор Керешкені та його заступник Дойна Феєр розповіли про роботу установи, над реалізацією яких проектів працюють, як їм вдається залучати грантові кошти. Навідалися також до муніципальної поліції та місцевого парку Кошута, де діє моніторинговий центр, реконструйований за кошти ЄС.

Олександр Білак передав вітання від міського голови Ужгорода Богдана Андріїва, побажав миру та добробуту всім жителям Сату-Маре, висловив сподівання на плідну подальшу співпрацю, у тому числі продовження роботи над спільними грантовими проектами, запросив на День Ужгорода – наше місто цьогоріч відзначатиме 1125-ту річницю.

Прес-служба Ужгородської міськради

 

27 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

  1. З Румунії 2018-05-27 / 13:56:43

    Не видумуйте, Сату-Маре через дефіс.

  2. апролджє 2018-05-27 / 12:10:45

    Сату Маре - воно пишеться без тире. Так, до речі...