Айтішники УжНУ мали традиційний виїзний майстер-клас у Хустській гімназії-інтернаті

Айтішники УжНУ мали традиційний виїзний майстер-клас у Хустській гімназії-інтернаті
22–23 травня представники факультету інформаційних технологій влаштували для учнів Хустської гімназії-інтернату виїзний майстер-клас. Традиція не порушується вже п’ятий рік поспіль. Цього разу разом із завідувачем кафедри інформаційних управляючих систем та технологій Олександром Міцою приїхали студенти першого курсу магістратури Сергій Оришич, Іван Бойков та Андрій Мостовий.

 

Наші студенти вже мають контракти з провідними ІТ-компаніями світу, у яких працюватимуть після навчання: Сергій Оришич в ІТ-компанії BitFury, Іван Бойков – в Snapchat’і, Андрій Мостовий – в Microsoft. До речі, Андрій повернувся нещодавно з канадського Ванкувера, де успішно зарекомендував себе під час стажувався в уже згаданій корпорації Microsoft. Тож хлопці мали що розказати молодим обдарованим хустянам. Організаторами цього заходу виступили учителі інформатики Микола Дронь та Мирослав Антал, а також директор закладу Олександр Бачкай.

Під час заняття

Кращі учні Хустської гімназії-інтернату – призери ІІІ та ІV етапів Всеукраїнської олімпіади з інформатики та організатори майстер-класу отримали фірмові майки ІТ-компанії BitFury з рук Сергія Оришича. Відзначимо, що хустські гімназисти Роман Гобан, Дмитро Майор, Володимир Зварун та Юрій Мурга успішно виступили на ІІІ етапі, а Дмитро Майор є призером і завершальної стадії Всеукраїнської олімпіади з інформатики. Підготував цих обдарованих учнів учитель-методист Микола Дронь. Також Хустська гімназія-інтернат є базовою для збірної команди Закарпаття, яка чотири роки поспіль стає призером на Всеукраїнському турнірі юних інформатиків.

Майки від компанії ІТ-компанії BitFury

Наші студенти ділилися з молодшими колегами не тільки знаннями про особливості програмування, а й розказували про діяльність ІТ-компаній, як туди потрапити, запалювали в очах майбутніх програмістів інтерес до цієї галузі. Після майстер-класу наші хлопці вкотре насолодилися новими розповідями про історичну спадщину Хуста з уст директора місцевого краєзнавчого музею Бориса Прокопіва, відвідали різні культові місця. Відмітимо, що Хуст є переможцем конкурсу «7 чудес України: історичні міста та містечка», і поринути хоч віртуально в його атмосферу можна, переглянувши фільм.

Кращі студенти факультету інформаційних технологій готові й далі радо приїздити на запрошення навчальних закладів Закарпаття для підтримки й популяризації олімпіадного руху, даруючи віру в себе юним краянам!

 

27 травня 2018р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів