Поляки про сварку між Будапештом і Києвом: "Це суперечка в колі сім’ї"

Поляки про сварку між Будапештом і Києвом: "Це суперечка в колі сім’ї"
Очільник зовнішньополітичного відомства Польщі Яцек Чапутович вважає, що генсек НАТО Єнс Столтенберг може втрутитися в ситуацію зі спробою Угорщини заблокувати євроатлантичну інтеграцію України.

 

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг може допомогти вирішити суперечку між Києвом та Будапештом, унаслідок якої Угорщина намагається заблокувати співпрацю України з Альянсом.

Про це заявив глава МЗС Польщі Яцек Чапутович.

"Це суперечка в колі сім’ї. Треба вивчити проблему і запропонувати розв'язок, який розвіє всі сумніви. Можливо, доцільно було б залучити третю сторону, яка допоможе, наприклад, генерального секретаря НАТО. Думаю, він має певні інструменти, аби розв'язати цю проблему", – сказав Чапутович.

Він зазначив, що обговорив цю проблему декілька днів тому з угорським колегою Петером Сіярто і 29 травня поговорить про це з главою українського Міністерства закордонних справ Павлом Клімкіним.

Нагадаємо, 25 травня Угорщина офіційно ініціювала в НАТО перегляд всіх програм щодо підтримки України.

Раніше глава угорського МЗС наглосив, що Будапешт буде знову підтримувати Україну, якщо Київ надасть гарантії, що закон про освіту не набуде чинності до 2023 року і якщо в нього не внесуть відчутні поправки.

Джерело: Рolsatnews

 

28 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів