Ужгородець Павло Ковач-старший презентує в Києві персональну виставку «Реалізм і реальність»

Ужгородець Павло Ковач-старший презентує в Києві персональну виставку «Реалізм і реальність»
Відкриття виставки, що триватиме два дні, вже завтра, 29 травня, о 19:00 у "Щербенко Арт Центрі".

 

29 травня відомий ужгородський художник Павло Ковач (старший) представить в Щербенко Арт Центрі (Київ) нову персональну виставку «Реалізм і реальність». Проект міститиме низку компонентів: фотографії, залиті шаром силікону, контурний малюнок мозаїки з «пронумерованими» персонажами, медичні унаочнення, відео-перформанс... та серію живопису олією на полотні.

Збираючі складові експозиції, художник звертається до трьох особистих спогадів-вражень, які врешті-решт об’єднує у цілісну тему-запитання. Це враження від перегляду репродукції мозаїки Чімабуе «Побиття немовлят» в альбомі з історії італійського монументального мистецтва. Це діалог із авангардисткою Ольгою Розановою та її серією супрематичних ілюстрацій до поетичної збірки «Вселенська війна» О. Кручьоних. І - несподівано - спогад про передавання приміщення УжНУ Мукачевській греко-католицькій єпархії та демонтажу університетських медичної та хімічної лабораторій...

Павло Ковач (старший) народився 9 червня 1959 року в селі Свобода, Закарпатської області. 1976 – 1980 – навчався в Ужгородському училищі прикладного мистецтва. Педагог з фаху – І. Маснюк. 1993 – Член Національної Спілки художників України. Представляв свої роботи в персональних та групових проектах у Боттега Галереї, Мистецькому Арсеналі, Музей історії міста Києва, Карась Галереї в Києві; в ILKO Gallery, Галереї Ужгород в Ужгороді; в Галереї Дзиґа, Галереї Барі Гаумана у Львові, Україна; а також в галереях та на фестивалях в Польщі, Угорщині, Словаччини, США та ін. Павло Ковач живе і працює в Ужгороді.

Щербенко Арт Центр заснований галеристкою і кураторкою Мариною Щербенко в 2012 році. Завдання центру - створення можливостей для діалогу між представниками світу мистецтва і широкою аудиторією. Центр займається виставковою діяльністю, а також виступає майданчиком для проведення лекцій, круглих столів, майстер-класів з провідними майстрами сучасного мистецтва України та інших країн світу.

 

28 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів