На “СлободаКульт” в Ужгороді вперше представлено програму для дітей

На “СлободаКульт” в Ужгороді вперше представлено програму для дітей
Фестиваль “СковородаФест”, наукові пікніки, майстер-класи, розмови, ігри, мультфільми, вистава — все це підготували організатори форуму “СлободаКульт” для наймолодших ужгородців.

 

Заходи для дітей проводилися у вихідні дні, аби якомога більше охочих змогли взяти участь. Так, під час фестивалю “СковородаФест”, що проходив на території Закарпатського музею народної архітектури і побуту, дітям розповідали, хто такий Григорій Сковорода, проводили інтерактивні ігри, вчили писанкарству, гончарству тощо.

Під час наукових пікніків у “Совиному гнізді” дітям пояснювали складне буквально "на пальцях": запрошували до співучасті в дослідах, проводили інтерактивні лекції й ігри.

“Наукові пікніки — один із найпопулярніших харківських проектів для дітей. Кілька разів на рік "пікніки" відбуваються в різних місцях, у тому числі — на різних святах у парках і на вулицях міста. А ще — поза Харковом, коли треба донести круту науку в села та селища поруч із мегаполісом або на Донбас”, — пояснила кураторка дитячої програми Ірина Магдиш.

Переглянули мультфільм «Олеся в Закарпатті», створений дітьми Слобожанщини, які, звісно, ніколи не були на Закарпатті, але висловили своє бачення цього краю. “Мені сподобався мультфільм, який робили діти з Харкова. Цікаво, як то у них вийшло. З пластиліну... Якщо чесно, я б теж хотіла щось подібне створити. Може, сьогодні увечері спробую”, — поділилася враженнями 11-річна Анна Калитич.

Дослідниця моди, стилістка Зоя Звиняцківська говорила з підлітками про одяг, самореалізацію через моду. А діти з Мукачева показали виставу, яку створили за 2 тижні спільно з харківськими режисерами.

За словами Ірини Магдиш, кураторки дитячої програми, це вже 4 форум, однак, заходи для дітей організовані вперше. “Діти – це найбільш гнучка, але й дуже особлива аудиторія. Від нашої з ними взаємодії залежить, що чекає на країну вже зовсім скоро. Тому важливо вибудовувати правильну комунікацію з дітьми і давати їм можливості розвиватися”, – зазначила Ірина Магдиш.

Джерело: ПАЗЛ

 

28 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів