Україна розчарована першими "закарпатськими" кроками новоствореного уряду Угорщини

Україна розчарована першими "закарпатськими" кроками новоствореного уряду Угорщини
Українська сторона розчарована ухваленням на першому засіданні новоствореного уряду Угорщини “Меморандуму щодо захисту закарпатських угорців” і планує підняти це питання під час найближчої зустрічі керівників МЗС України та Угорщини.

 

Про це повідомили в МЗС України у відповіді на запит УНН.

“У Міністерстві закордонних справ України з розчаруванням сприйняли інформацію про схвалення на першому засіданні новоствореного уряду Угорщини „Меморандуму щодо захисту закарпатських угорців“. Питання прийняття згаданого документа порушуватиметься українською стороною у ході найближчих двосторонніх зустрічей керівництва МЗС двох держав”, — зазначили у МЗС.

Також позиція МЗС України, зауважили у відомстві, буде донесена послу Угорщини в Україні під час наступної зустрічі.

У той же час, у МЗС наголосили, що “подальше посилення цілеспрямованої деструктивної риторики з боку Угорщини щодо сфери забезпечення освітніх потреб угорської меншини в Україні, продовження маніпуляцій і розповсюдження дезінформації з цього питання, а також перенесення цієї двосторонньої співпраці в рамках Комісії Україна-НАТО, розглядатиметься контрпродуктивним і таким, що не сприяє поглибленню добросусідських відносин між Україною та Угорщиною”.

При цьому в українському зовнішньополітичному відомстві підкреслили, що Україна готова до конструктивного діалогу з Угорщиною з усього комплексу питань, у тому числі ,тих, що стосуються сфери забезпечення прав та потреб угорської меншини в Україні.

Крім того, додали у відомстві, Україна незмінно вважає Угорщину важливим партнером та базує подальший розвиток двосторонніх відносин на засадах дружби, рівноправності та добросусідства.

 

28 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів