Чеських підприємців закликають активно інвестувати в Закарпаття

Чеських підприємців закликають активно інвестувати в Закарпаття
У крайовій адміністрації Устецького краю, що в м. Усті над Лабем, відбувся перший міжрегіональний форум, організатором якого виступила чеська Регіональна торгова палата. Відкрили зібрання приймаюча сторона -гетьман Устецького краю Олдржих Бубенічек та гість із Закарпаття - голова облради Михайло Рівіс.

 

З української делегації у форумі також взяли участь: депутат облради Василь Федурця, керівники Свалявської та Тячівської райрад - Мирослава Ливч та Іван Фабрицій, секретар Хустської міськради Володимир Ерфан, декан економічного факультету УжНУ Віталій Сержанов, представники бізнесу, науковці обох регіонів.

- Основна увага сьогоднішнього дискусійного майданчика приділяється співпраці з головним партнером Усті над Лабем – Закарпаттю, - підкреслив у своєму виступі гетьман, додавши: - І хоча наш край уклав з ним контрактне партнерство менше року тому, але проекти вже реалізовуються для його активного виконання.

В свою чергу, Михайло Рівіс підкреслив потенціал розвитку співпраці Закарпаття з чеським краєм у сферах торгівлі, туризму, освіти і зайнятості.

Також він наголосив, що Срібна Земля має значну інвестиційну привабливість.

- Закарпатський край не є типовим промисловим регіоном, але він по-своєму цікавий іноземним інвесторам. Туристичні пропозиції включають природні надбання: гірські річки та озера, багаті мінеральні джерела. За рік Закарпаття відвідало понад два мільйони людей. Тож, вкладені інвестиції в розвиток туризму згодом повернуться інвестору у вигідному грошовому еквіваленті, - зауважив очільник облради. Відтак закликав чеських підприємців активніше інвестувати в Закарпаття. Та пообіцяв зі свого боку докласти максимум зусиль, аби створити чеським діловим партнерам найоптимальніші умови для ведення бізнесу.

Далі відбулася відеопрезентація Устецького краю та Закарпатської області. Відтак учасників форуму ознайомили з оцінкою ділового середовища в обох регіонах. Керуючий справами виконавчого апарату облради Юрій Гузинець розповів, що Закарпаття має багату палітру потужних та успішних бізнес-проектів різних транснаціональних компаній. На невеликій території краю розміщено чимало інвестиційних гігантів, які виробляють продукцію з попитом в усьому світі. Ці флагмани формують фінансову спроможність регіону та стабільно наповнюють бюджетні надходження.

Насамкінець присутнім представлено відеоролики про університет Яна Євангеліста Пуркіні в Усті над Лабем та Ужгородський національний університет. Про діяльність та досягнення закарпатського вишу детально розповів декан економічного факультету УжНУ, кандидат економічних наук, доцент Віталій Сержанов, який наочно продемонстрував також  і майбутні можливості випускників-студентів, викладачів для спільної участі в міжнародних проектах і ??конкретних планах.

Прес-служба Закарпатської облради

 

28 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів