В Ужгороді «Фермерський патруль» боротиметься з незаконним обігом пестицидів

В Ужгороді «Фермерський патруль» боротиметься з незаконним обігом пестицидів
Громадська організація «Самодопомога Закарпаття», разом з ООН запускає в Ужгороді Інформаційний центр «Фермерський патруль» з метою протидії незаконному обігу пестицидів на кордоні України з Угорщиною, Словаччиною, Чеською Республікою та Румунією.

 

Зазначається, що це загальнонаціональна акція, яка стартує в Україні, по допомозі постраждалим агровиробникам від придбання контрафактних або непридатних пестицидів.

До кінця року такі центри, крім Ужгорода, запустять в Одеській та Київській областях.

Згідно повідомлення Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО), згаданий проект реалізується в рамках виконання Роттердамської конвенції, що покликана допомагати країнам-учасницям протистояти небажаній торгівлі хімічними речовинами.

У команді інформаційного центру «Фермерський патруль» є юристи, екологи, фахівці ринку засобів захисту рослин. які у співпраці з національними митними та правоохоронними органами надаватимуть фахову консультацію з можливих способів реагування на ідентифікацію або придбання підозрілих ЗЗР, включно з питаннями потенційного відшкодування завданих збитків внаслідок застосування підробного продукту.

Крім іншого, експерти активно займатимуться просвітницькою діяльністю на території області, регулярно проводитимуть польові семінари з фермерами щодо проблематики нелегального обігу пестицидів та розповсюджувати дані про розташування офіційних мереж продажів оригінальних ЗЗР.

230 тисяч доларів загального бюджету будуть перераховані Міністерству екології та природних ресурсів України.

Mukachevo.net

 

28 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів