До міжнародного дня захисту дітей в ужгородській філармонії виступлять юні органісти

До міжнародного дня захисту дітей в ужгородській філармонії виступлять юні органісти
Міжнародний день захисту дітей у Закарпатській обласній філармонії відзначать по-особливому: 31 травня на головній сцені краю гратимуть виключно діти. Йдеться про юних органістів, учнів Ужгородської дитячої музичної школи ім.П.І.Чайковського Анастасію Гриневич, Анастасію Гузинець, Олександру Анталовці, Вероніку Гажо, Святославу-Іванну Ковтик (всі навчаються у класі викладача Катерини Гажо) та Аліну Декет (фортепіано, викладач Олена Юрош).

 

Наймолодшій із учасниць, Вероніці, всього вісім років. Юні виконавці представлять слухачам концерт органної музики епохи Бароко – твори Д.Циполі, Й.Пахельбеля, Й.С.Баха та Й.Гайдна. А провести програму музикознавцю Наталіі Піцур допоможе її шестирічна донечка Емілія. Це вже не перший концерт із нового проекту Закарпатської обласної філармонії під гаслом «Діти – дітям». Але саме на порозі таких довгожданих для школярів літніх канікул та з нагоди головного дитячого свята цей захід набуває особливої ваги.

До слова, ще в далекому 1985 році в Ужгородській дитячій музичній школі ім.П.І.Чайковського було відкрито перший в Україні органний клас. Зараз його випускники вже є досвідченими виконавцями, а дехто, як солістка Закарпатської обласної філармонії Катерина Гажо, й сам виховує нове покоління юних органістів. Тож щиро запрошуємо і дорослих, і малих до нашої концертної зали. Початок о 18.00.

Підготувала Таїсія Грись

 

29 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів