Хто з поліції найближчий до простих громадян?

Хто з поліції найближчий до простих громадян?
"Щоденна допомога громадянам та вирішення найрізноманітніших життєвих ситуацій", – з таким кредом несе службу дільничний офіцер Мукачівського відділення поліції Віталій Туряниця.

 

Майор поліції Віталій Туряниця щоранку ставить перед собою нові завдання, намагаючись своєю службою допомогти людям у вирішенні їхніх питань. 19 років офіцер поліції віддав службі в органах внутрішніх справ. Майже весь цей час він працював дільничним. Поліцейський вільний від служби час присвячує духовному розвитку і переконаний: щоб бути професіоналом, треба мати не тільки вищу освіту, а й чесність, порядність, комунікабельність.

Територія обслуговування, де несе службу дільничний, – 15 населених пунктів, 6 сільських рад, де мешкає понад 10 тисяч людей. Обхід дільниці «ракошинського напрямку» іноді затягується до пізнього вечора. Але цей процес дуже важливий, переконаний поліцейський. Він допомагає зібрати інформацію про мешканців дільниці, їхній спосіб життя, зайнятість, звички та проблеми.

За один день встигнути скрізь – складно. Офіцер Туряниця відвідує неблагополучні сім’ї, раніше засуджених громадян, проводить бесіди з порушниками.

Крім злочинів та адмінправопорушень, які фіксує дільничний, більшість звернень громадян – це сімейні негаразди, побутові, спірні питання між сусідами чи односельцями. Лише своєю позицією та підходом до роботи дільничний підтверджує здобуту за роки репутацію. Адже ця служба – це постійний діалог з людьми, для яких важливо, щоб дільничний був чесним перед законом, громадою та перед собою.

Дільничний Туряниця своєю відданістю справі, моральністю, співпереживанню мешканцям Мукачівщини доводить, що для нього професія дільничного – це не просто спосіб заробітку, а справжнє покликання. Своєю витримкою, мудрістю, виваженістю та толерантністю він заслужив довіру і повагу мукачівців.

Відділ комунікації поліції в Закарпатській області

 

29 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів