Викладачі та студенти Центру доуніверситетської підготовки подорожували Закарпаттям

Викладачі та студенти Центру доуніверситетської підготовки подорожували Закарпаттям
Відвідали Мукачівський замок, сироварню у Нижньому Селищі, руїни Хустського замку та монастир в урочищі Джублик на Іршавщині

 

Погожого травневого дня студенти-іноземці підготовчого відділення Центру доуніверситетської підготовки та роботи з іноземними громадянами їздили у мандрівку Закарпаттям. Відвідали Мукачівський замок, сироварню у с. Нижньому Селищі Хустського району, руїни Хустського замку та монастир в урочищі Джублик на Іршавщині. Екскурсію організували Владислав Міца та Олександр Кондрат. Разом зі студентами подорожували працівники центру та викладачі української мови та біології.

Травнева погода посприяла тому, щоб студенти з викладачами запам’ятали цей чудовий день надовго.

Першою зупинкою був Мукачівський замок. Досвідчений екскурсовод, що супроводжувала групу всю поїздку, зуміла українською мовою донести до іноземної молоді неповторність цієї архітектурної пам’ятки. Гуляючи замком, студенти були в захваті, адже відчули дух епохи Середньовіччя. До того ж така екскурсія стала важливим тренуванням для опанування українською мовою. Адже підготовче відділення УжНУ ставить за мету навчити іноземців розмовляти державною мовою, сприяти їх ознайомленню з культурою та звичаями краю.

Наступною приємною зупинкою стала сироварня. Для студентів організували екскурсію й дегустацію сирів місцевого виробництва. Далі всі вирушили до Хустського замку. Дорога через ліс виявилася нелегкою, та головне, що весь день студентів був наповнений лише хорошими емоціями і позитивним настроєм. З руїн Хустського замку відкрилися неповторні краєвиди міста.

Наостанок студенти відвідали монастир в урочищі Джублик – духовно дуже потужне місце, що мали змогу відчути всі присутні.

Поїздка виявилася дуже цікавою й емоційно багатою, студенти розширили свої знання про Закарпаття, зрозуміли, наскільки чудовим є край, який вони обрали для навчання.

За інформацією Центру доуніверситетської підготовки та роботи з іноземними громадянами УжНУ

 

29 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів