Закарпатський нардеп запропонував уряду спосіб пришвидшити розвиток інфраструктури для електромобілів

Закарпатський нардеп запропонував уряду спосіб пришвидшити розвиток інфраструктури для електромобілів
Мова про надання можливості українським підприємствам та комерційним організаціям обладнувати майданчики для платного заряджання акумуляторів електромобілів. Наразі така діяльність на комерційній основі вітчизняним законодавством не передбачена.

 

Про це народний депутат Роберт Горват повідомив на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук.

«[…] у чинній редакції КВЕДу (Національного класифікатора “Класифікація видів економічної діяльності” – авт.) відсутній вид діяльності, під котрий могли б підпадати послуги із зарядки акумуляторів електромобілів. Власники кав’ярень, магазинів або готелів не можуть обладнувати паркувальні майданчики платними зарядними пристроями для електрокарів, що значно стримує розвиток інфраструктури електрозарядних станцій», - пояснив парламентар.

Відтак, Горват звернувся із депутатським запитом до Першого віце-прем’єр-міністра України, Міністра економічного розвитку і торгівлі Степана Кубіва із пропозицією  розглянути можливість внесення до КВЕДу нового виду діяльності - “Послуги із зарядки акумуляторних батарей”.

«Цей крок дозволить підготувати основу для подальшого розвитку та функціонування успішного ринку електротранспорту в Україні», - вважає Горват.

Окрім того, Роберт Горват повідомив, що зареєстровані нещодавно законопроекти №8159 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні” та №8160 “Про внесення змін до Митного кодексу України щодо стимулювання розвитку галузі електричного транспорту в Україні” вже отримали позитивні висновки комітетів для розгляду Верховною Радою у першому читанні. За словами Горвата, ці законопроекти покликані забезпечити комплексний підхід до стимулювання розвитку енергоефективного та екологічно безпечного транспорту в Україні.

«Разом із стимулюванням продажів потрібно розвивати інфраструктуру та створювати привабливі умови для світових виробників в Україні. Європейські країни вживають заходи щодо державної підтримки розвитку електротранспорту, адже це є глобальним трендом, затребуваним часом та сучасними умовами», - вважає Горват.

Прес-служба народного депутата України Роберта Горвата

 

29 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів