Майбутні закарпатські правознавці поспілкувалися з провідними фахівцями вітчизняної юриспруденції

Майбутні закарпатські правознавці поспілкувалися з провідними фахівцями вітчизняної юриспруденції
Остання п’ятниця травня для студентів юридичного факультету виявилася насиченою: у підрозділі відбулися одразу дві цікаві зустрічі.

 

Спочатку студенти-юристи мали змогу послухати лекцію про економіко-правові ризики та можливості реалізації угоди про асоціацію з ЄС, яку їм запропонував директор Інституту економіко-правових досліджень Національної академії наук України, член-кореспондент НАН України, заслужений юрист України, професор Володимир Устименко.

Розпочав пан Володимир свою розповідь із року підписання Угоди про асоціацію України з ЄС. Інформував про динаміку дефіциту поточного рахунку платіжного балансу, акціонерний капітал, негативні економіко-правові фактори реалізації угоди, обсяг експорту деяких видів продукції, зокрема необробленої деревини, динаміку експорту з України. Володимир Анатолійович вказав також на перешкоди інвестицій в нашу державу, перше місце серед яких, на жаль, посідає корупція.

Порушив лектор і питання місця науки в реалізації Угоди про асоціацію з ЄС, адже НАН взаємодіє з органами державної влади для імплементації цього документа. Також указав на каталізатори роботи з імплементації актів права ЄС, одним із яких є системна робота парламенту та уряду нашої держави. Насамкінець професор Устименко наголосив на тому, що питання про реалізацію Угоди ще довго буде актуальним – потрібно багато часу і сил, аби реалізувати її. Своєю чергою, юристи повинні вправно працювати на благо своєї країни і всіляко допомагати для реалізації Угоди про асоціацію нашої країни із Євросоюзом. Після лекції майбутні юристи мали змогу поставити лектору питання, які їх цікавлять.

Відтак декан юридичного факультету Ярослав Лазур представив аудиторії нових гостей, які приїхали поділитися з майбутніми правознавцями досвідом та дати цінні поради. До студентів прибули представники органів влади та науковці із різних регіонів України. Зокрема, завідувач кафедри конституційного, адміністративного та міжнародного права Маріупольського державного університету, доктор юридичних наук, професор Михайло Баймуратов, доктор юридичних наук, фахівець з конституційного права та суддя КСУ Ігор Сліденко, професор НЮУ ім. Ярослава Мудрого Павло Любченко, завідувач кафедри державно-правових дисциплін НаУОА, доктор юридичних наук Ірина Дробуш, завідувач кафедри міжнародного права НАУ, заслужений юрист України, професор,  Юрій Волошин, адвокат, громадський діяч, кандидат юридичних наук Руслан Чорнолуцький.

Фахівці мотивували студентів, дали їм цінні поради, як стати справжніми професіоналами у сфері юриспруденції. Зокрема, порадили вчити іноземні мови, при опануванні теорії звертати увагу на фундаментальні речі, завжди цікавитися міжнародним правом, вивчати його й порівнювати з нашим.

Після такої мотивації студенти-юристи працюватимуть ще краще для свого майбутнього й майбутнього своєї країни!

Кароліна Бучковська

Медіацентр УжНУ

 

30 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів