Що варто знати населенню Закарпаття про "субсидії по-новому"

Що варто знати населенню Закарпаття про "субсидії по-новому"
Як відомо, зміни у програмі призначення житлово-комунальних субсидій запроваджені постановою Кабміну з 1 травня.

 

У Мінсоцполітики наголошують: внесення змін ініціювали для того, щоб державну допомогу отримували тільки ті, хто дійсно її потребує. Досі субсидії призначали раз на рік, у травні. Їх розмір розраховували на літній та зимовий періоди. Тепер процедура буде змінена і відбуватиметься двічі на рік.

Андрій БІКСЕЙ, начальник управління праці та соцзахисту населення Ужгородської міської ради:

З 1 травня визначено перелік осіб, отримуючих субсидії, які повинні заново подавати заяву й декларацію. Це, в першу чергу, орендарі, внутрішньо переміщені особи, особи, в яких кількість зареєстрованих відрізняється від кількості фактично проживаючих, особи, у складі яких є безробітні, а також особи, в яких на 1 травня є заборгованість, яка перевищує 340 гривень. Крім того, є такий новий момент: якщо члени сім’ї окремо проживають, тобто, до прикладу, зареєстровані мама з дитиною, а батько проживає окремо, то потрібно декларувати і батька. Кому буде відмінено або не буде призначено субсидію? В першу чергу, це особи, які за попередній рік придбали або набули права власності на майно або будь-які речі, які перевищують одноразово 50 тисяч гривень. Отримуючі субсидії, в яких загальна площа квартири перевищує 120 квадратних метрів, будинку, відповідно, 200. Особи, у власності яких, або у членів сім’ї, автомобіль, який має менше 5 років. А також ті, в кого на сьогоднішній день є заборгованість. Тобто, якщо на протязі 2 місяців особа не погашає заборгованість, яка перевищує 340 гривень, то субсидії призначаються тільки з моменту погашення.

За прогнозами, такі нововведення можуть призвести до значного скорочення кількості отримувачів житлових субсидій. Що, в свою чергу, може стати причиною заборгованостей за комунальні послуги.

Джерело: Ужінформ

 

31 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів