Фінальний етап конкурсу інноваційних ідей «Стартап – 2018» відбувся в Ужгородському нацуніверситеті

Фінальний етап конкурсу інноваційних ідей «Стартап – 2018» відбувся в Ужгородському нацуніверситеті
Конкурси інноваційних ідей ДВНЗ «Ужгородський національний університет» проводить уже третій рік поспіль. Його мета – популяризація інноваційної та підприємницької діяльності молоді, розвиток творчого потенціалу студентів, підвищення рівня наукових розробок молодих учених, створення умов реалізації інноваційних ідей.

 

Цьогорічний фінальний етап оцінювання проектів відбувся у середу 30 травня. Відкриваючи його проректор з наукової роботи професор Ігор Студеняк зазначив: «Студенти взяли активну участь у генеруванні інноваційних ідей. На попередніх етапах конкурсу було зареєстровано 23 учасників, які представили ідеї, готові до реалізації. Будемо матеріально підтримувати і преміювати переможців конкурсу. Університет може стати першим інвестором ваших проектів!».

Успішно пройшовши два попередні відбори до фіналу конкурсу «Стартап - УжНУ 2018» ввійшли 7 учасників. Це студенти біологічного, фізичного, факультетів, факультету туризму та міжнародних комунікацій та Українсько-угорського навчально-наукового інституту. Серед фіналістів є і аспірант, і першокурсник.

До складу комісії, яка оцінювала інноваційні проекти, входили: голова комісії, проректор з наукової роботи Ігор Студеняк, директор «Агентства регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Михайло Данканич, заступник міського голови Ужгорода Олександр Білак, начальник науково-дослідної частини Ірина Грабова, заступник начальника науково-дослідної частини Катерина Ковальчук, директорНДІ ЗАТ, кандидат фізико-математичних наук, доцент Йосип Головач, голова Ради молодих вчених УжНУ, кандидат хімічних наук, старший науковий співробітник Тетяна Малаховська, кандидат медичних наук, доцент Валерій Пантьо, директор Центру інновацій та розвитку Альона Юрчук, директор Інформаційно-видавничого центру Василь Ільницький, кандидат технічних наук, доцент Оксана Мулеса, кандидат біологічних наук, доцент Любов Маргітай.

 

Кожен фіналіст вражав підготовленістю, оригінальністю теми проекту та науковою новизною. Визначити переможців було непросто, оскільки кожна доповідь була змістовною, а презентації творчо проілюстрованими. Журі відзначали, що кожного року рівень проектів стрімко зростає. І навіть важко уявити, які досягнення на нас чекають через кілька років.

Журі присудило перемогу студентці Українсько-угорського навчально-наукового інституту Ганріетті Бан та її науковому керівнику, кандидату фізико-математичних наук, доценту Олександру Молнару за проект «Система моніторингу з елементами доповненої реальності». Проект набрав величезну кількість переглядів в Інтернеті – 55 616! Також потрапив у  поштову розсилку компанії «Intel», яку отримали мільйони клієнтів. А минулого тижня проектом студентки УжНУ зацікавилися навіть представники з Китаю.

Другим місцем відзначили Володимира Драганчука і його проект «АІМП (Автономний ін`єкційний модульний пристрій)» та Ольгу Білак, яка представила проект «Композиції ефірних олій із широким спектром антимікробних властивостей».

Третє місце присудили Надії Костровській і її проекту «AR-ГІД» та Олексію Пирогову за проект «Безпілотні пошукові системи для застосування в агресивних середовищах з використанням технології радіочастотної ідентифікації (RFID)».

Заохочувальними сертифікатами нагородили Богдана Біланича та його проект «Розробка елементів захисту інформації на халькогенідних плівках» та Марію Заболотну, яка представила проект «Двоколісне Закарпаття».

Судді наголошують, що відзначили призовими місцями ті конкурсні роботи, які були максимально готовими для втілення в життя, але всі без винятку проекти дуже цікаві, ними можна пишатися і вони заслуговують на реалізацію.

Вітаємо переможців! Бажаємо ще багато наукових та професійних злетів!

Ганна Фельцан, Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

31 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів