Студенти УжНУ стали волонтерами на Перечинському півмарафоні

Студенти УжНУ стали волонтерами на Перечинському півмарафоні
Подолати відстань від Ужгорода до Перечина (а це не багато, не мало – понад 20 км) наважилося більш ніж сто бігунів. 27 травня на Закарпатті відбувся Перечинський півмарафон поштаря Федора Фекети, волонтерами у якому стало зо два десятки студентів УжНУ.

 

Забіг відбувається вже третій рік поспіль і не дарма має ім’я поштаря Федора Фекети. Річ у тім, що відомий листоноша упродовж 30 років сумлінної праці щодня долав дистанцію від рідного села Тур’ї Ремети до Ужгорода й назад, аби вчасно доставити кореспонденцію. Півмарафон запровадили в 2016 році з нагоди 120-ї річниці перших Олімпійських ігор сучасності й присвятили пам’яті Фекети.

Федір Шандор

Цьогоріч до участі долучилося традиційно багато бігунів, а допомагали подолати дистанцію наші студенти, які пропонували воду і фрукти в опорних пунктах. Студенти спеціальності «Соціальна робота» мали особливе завдання – надавали спортсменам моральну підтримку й підбадьорювали впродовж дистанції.

Одна з волонтерок, студентка факультету туризму та МК Ніна Туряниця каже: «На цьому марафоні я була волонтером, але й уважним спостерігачем. Пишаюся нашою молоддю – витривалою не лише фізично, а й морально. Найбільше мене здивував учасник, котрому 73 роки: він добіг до фінішу! Я насолоджувалася його жагою до життя, прагненням до перемоги, позитивною енергією та цілеспрямованістю. Такі заходи мотивують пишатися нашим краєм і дають зрозуміти, що все в житті залежить тільки від нас самих – головне віра та зусилля».

На фініші

Ксенія Шокіна

Фото Сергія Денисенка

Медіацентр УжНУ

 

31 травня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів