Нацгвардійці відвідали особливих дітей в Ужгороді

Нацгвардійці відвідали особливих дітей в Ужгороді
У День Захисту дітей стало доброю традицією для військовослужбовців 2 Галицької бригади Національної гвардії України відвідувати навчальні заклади, де навчаються діти, які особливо потребують уваги та підтримки.

 

В Тернополі, Рівному, Ужгороді та селищі Лівчиці, що на Львівщині гвардійці провідали дітей та привезли їм необхідні речі та смаколики.

Львівські гвардійці цього разу змінили формат відвідувань зі звичного Львову на селище Лівчиці, що знаходиться в Жидачівському районі. Тут з 1944 року, у старому маєтку знаходиться спеціальна школа-інтернат. Спочатку тут навчались діти із вадами слуху, а зараз діти з інвалідністю.

Гвардійців та капелана бригади зустріла директорка закладу, привітна та мила пані Світлана. Каже, гостей завжди тут чекають і від допомоги не відмовляються. «Ми завжди потребуємо речей, які швидко використовуються, постільна білизна, побітова хімія, одяг, іграшки. Сьогодні ви нам привезли значний запас побутових речей, якихЯкорь нам вистачить на кілька місяців».

Гостям було проведено екскурсію усім закладом, діти бігали поруч, відчувалось, що їх тут люблять та оберігають. Отцю Андрію навіть випала нагода трохи пограти в м’яч разом із вихованцем закладу, хлопчиком Ігорем. Сам учень, хоч і соромився трішки гостей, все-одно підійшов та завів розмову, де з гордістю розповів, що любить грати у футбол і впевнений, що гвардійську команду обіграє. Тому гвардійці домовились провести вже у вересні спільний турнір по футболу.

Тернопільські гвардійці завітали до Петриківського дитячого будинку-інтернату, де діти якраз організували собі свято. Учні разом з вчителями підготували різноманітні цікаві номери та створили святкові костюми. Під час свята гвардійці змогли передати їм солодощі та фрукти.

«В цьому інтернаті ми буваємо дуже часто, він знаходиться поруч і при потребі ми завжди раді допомогти, - розповідає заступник командира батальйону майор Анатолій Матвіїв. – Колись тут було менше дітей, але сюди приїхали вихованці з окупованих територій і ми намагаємось їм полегшити адаптацію, всіляко привчати наші звичаї та культуру. Тут перебувають і зовсім маленькі дітки і старші, до 18 років, усі вони мають різні діагнози».

Зовсім маленьких ще діток рівненські гвардійці відвідали з самого рання у Рівненському обласному навчально-реабілітаційному центрі для дітей з особливими потребами. Малеча тут завжди чекає гостей. У закладі навчаються дошкільнята та діти з 1 по 4 класи, усі вони з особливими потребами і усі потребують особливої дорослої любові.

«Як тільки ми вийшли з машини дітлахи нас обступили, - із запалом в очах розповідає капітан Назар Дубов, - мабуть їх попередили, що до них їдуть гості і вони дуже чекали подарунків. Ніщо не замінить дитячої вдячної посмішки. І якщо ми можемо хоч на день зробити їх щасливішими, то повинні це робити».

В реабілітаційному центрі «Дорога Життя», що знаходиться в Ужгороді, мають шанс вчитись не лише діти, а й дорослі. Гвардійці з 4 батальйону бригади взяли шефство над цим закладом вже досить давно і сьогодні заїхали із необхідними речами та смаколиками, аби подарувати їх і дорослим і дітям.

«Діти, які сюди приходять навчатись, роблять багато різноманітних виробів руками, - розповідає заступник командира батальйону майор Йосип Бак, - тому при можливості ми привозимо канцелярське приладдя. Звісно, хочеться і пригостити вихованців цього закладу, адже вони так радіють завжди гостям. Ці діти і дорослі тут настільки щирі, вони випромінюють тепло, яке ні з чим не порівняти. Думаю, що ми маємо бути вдячними долі, яка дає нам можливість допомагати таким закладам».

Офіцер групи інформації і комунікації молодший лейтенант Аліна Новікова

 

 

 

 

 

01 червня 2018р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів