Закарпатська філармонія. Сучасна музика до старого німого кіно

Закарпатська філармонія. Сучасна музика до старого німого кіно
З літечком вас, шановні меломани! Й одразу хочемо повідомити вас про цікаву подію, яку ви не маєте права пропустити:

 

5 червня у Закарпатській обласній філармонії відбудеться незвичний концерт за участі гостей із сонячної Італії – талановитого молодого композитора і піаністки Розелли Спінози та диригента Паскуале Велено. На нашій сцені Розелла Спіноза презентує власну музику до німого кіно «Der Golem, wie er in die Welt kam» («Ґолем, як він прийшов у світ»). Власне, це фільм жахів епохи німецького кіноекспресіонізму, знятий за мотивами єврейської легенди про Ґолема – глиняну статую, що ожила під дією магії. Прем’єра стрічки відбулася у Німеччині в далекому 1920 році. Ми ж матимемо змогу не лише познайомитися з автором та її твором, а й переглянути на екрані стрічку майже столітньої давнини.

Відтворить таку специфічну музику камерний оркестр Закарпатської обласної філармонії (керівник – заслужений артист України Владислав Юрош). Партію фортепіано виконає Розелла Спіноза, диригуватиме Паскуале Велено. До слова, автор ідеї і співорганізатор цього проекту – відомий львівський скрипаль Остап Шутко. Саме він представить гостей із Італії і буде ведучим програми. Зважаючи на жанр кіно, яке демонструватиметься, присутність дітей віком до 12 років небажана. Іншим, гадаємо, буде цікаво стати учасником такого оригінального перформансу. Початок  о 18.30.

Довідково:

Розелла Спіноза закінчила консерваторію Дж.Верді у Мілані по класу композиції, а також навчалася грі на фортепіано, клавесині, студіювала електронну музику. Пише камерні й оперні твори, які виконуються на головних сценах США, Італії, Іспанії, Австралії, Японії, Польщі, України  тощо. Особливе захоплення Розелли Спінози – старе німе кіно. Композитор написала саундтреки до понад 80 таких фільмів, отримавши схвальні відгуки слухачів і музичної критики. Вона багато виступає як авторка і піаністка, співпрацює з кращими виконавцями й оркестрами світу, пише статті для спеціалізованих журналів.

Паскуале Велено – відомий італійський диригент, піаніст і режисер. Працював з багатьма оркестрами Італії та інших країн світу. Активно концертує, викладає, проводить семінари й майстер-класи.

Підготувала Таїсія Грись

 

01 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів