Сенсаційний 7-й тур

Сенсаційний 7-й тур
У суботу були зіграні три з п’яти матчів 7 –го туру в вищій лізі чемпіонату Закарпаття з футболу. Цього разу не обійшлося без сенсацій.

 

У Вільхівцях місцевий однойменний клуб приймав лідера чемпіонату – ФК «Середнє». Господарі поля досить нерівномірно виступають у сезоні – в минулому турі вони поступилися в Мукачеві МФА, ще раніше зіграли внічию на виїзді з явним аутсайдером – ДЮСШ Тячів, але цього разу налаштувалися на матч по серйозному. Команда Юрія Бучка грала від оборони і слід їй віддати належне справилася з нападниками середняків навідмінно, так і не давши їм бодай мізерного шансу для створення загрози біля своїх воріт. А на 17-й хвилині стараннями Івана Куцини відкрили результат у матчі, а вже в другій половині досвідчений Артур Апіян таки зумів забити ще й другий м’яч і виборов перемогу – 2:0 (юнаки – 1:4).

ФК «Ужгород» у цьому турі грав на виїзді з іншим фаворитом чемпіонату -  виноградівським «Севлюшом». Сам матч вийшов доволі цікавим, але господарі таки зуміли переграти гравців з обласного центра. Спочатку на 24-й хвилині нападник виноградівців Михайло Чедрик відкрив рахунок у матчі в середині першої половини зустрічі вдало замкнувши передачу партнерів головою. А вже через 5 хвилин після поновлення гри в другому таймі легіонер «Севлюша» Пилип Кольцун подвоює перевагу своєї команди. З таким рахунком і завершився цей матч. (юнаки – 1:1).

Цікавим став матч у Поляні, де місцева команда приймала концгазівський «Вітязь». Концгазівці після домашньої поразки від «Бужори» прагнули вибороти позитивний результат для себе.

Але початок матча був за господарями, вже на 6-й хвилині масована атака полянців завершилася взяттям воріт. В завершальній фазі атаки були задіяні ледь не пів команди господарів – захисники «Вітязя» дозволили закрутити господарям цілу перепасовку  - Євген Русин, Володимир Варваринець, а завершив її ударом Іван Русин і відкрив рахунок у грі. Рівно через такий же відрізок часу сталася подібна атака, яку після відскоку завершив Степан Стегура, який влучно пробив по-під   самісіньку стійку без шансів для кіпера. Здавалося, що такий потужний старт для господарів виллється у подальшому в ще більшу кількість голів і переконливої перемоги, але господарі чомусь збавили обертів і дозволили гостям проводити стрімкі атаки. Більшість з них проходила через правий край та центр, де діяв фактурний забивний нападник концгазівців  Ковтан В’ячеслав.

На 23-й хвилині після атаки правим краєм хавбек «Вітязь» зумів продертися повз трьох захисників й зробив вивірену передачу в район одинадцятиметрової позначки де господарі «забули»  за В.Ковтана. Форвард гостей головою чітко пробиває в кут поруч зі стійкою – воротар лише поглядом супроводжував м’яч, який закотився в сітку воріт. Другий тайм тривав на зустрічних курсах – господарі великими силами йшли в атаку – гості натомість відповідали гострими контрвипадами.

На 75-й хвилині під час такої атаки господарі втратили м’яч – концгазівці вертикальною передачею відшукали свого нападника В.Ковтана, той прорвався повз оборонців і виходив практично віч-на-віч з воротарем, але за метр до воріт його спиняють недозволеним прийомом. Саме в. Ковтан і вирішив пробивати стандарт – виконав це бездоганно й зрівняв результат у матчі. Тож нічия – 2:2 (юнаки – 0:5)

Сьогодні відбудуться ще два матчі 7-го туру «Карпати» (Рахів) – МФА (Мукачево) та ДЮСШ Тячів – «Оболонь» (Хуст).

Також нині пройдуть матчі в першій лізі в обох зонах.

Семен МИХАЙЛИК 

 

03 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів