Мікропроект ужгородки Ганни Мелеганич високо оцінили організатори міжнародного освітнього проекту

Мікропроект ужгородки Ганни Мелеганич високо оцінили організатори міжнародного освітнього проекту
Проект Ганни Мелеганич стосувався і має продовження в активній співпраці Ужгородського національного університету та Ужгородської міської ради з початку 2018 року.

 

Як зазначалося в кінці минулого року, Ганна Мелеганич, доцент кафедри міжнародних студій та суспільних комунікацій факультету історії та міжнародних відносин, директор Центру сталого розвитку вперше представила Ужгородський національний університет  в період з 6 листопада по 1 грудня 2017 року у проекті «Інноваційний університет і лідерство» Співорганізаторами проекту є  з польського боку  є  Варшавський університет, Ягелонський університет, Фундація Artes Liberales, з українського боку - Міжнародний благодійний Фонд «Міжнародний фонд досліджень освітньої політики», Спілка ректорів вищих навчальних закладів України, Київський національний університет ім..Т.Шевченка  за підтримки Міністерства науки і вищої освіти Республіки Польща, Міністерства закордонних справ Республіки Польща, Міністерства освіти і науки України.

Всі учасники, яких було майже півсотні з усієї України мали за півроку реалізувати свої мікропроекти , які захищали з 30 травня по 1 червня у залі Вченої ради Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка.

На початку зібрання учасників привітали  керівник Міжнародного благодійного фонду «Міжнародний фонд дослідження освітньої політики» Тарас Фініков, декан факультету Artes Liberales Варшавського університету Роберт Сухарський, заступник міністра освіти та науки Юрій Рашкевич. Пан Рашкевич ласкаво поділився останніми новинами та основними акцентами Міністерської конференції Європейського простору вищої освіти (Париж, травень 2018).

 Проект Ганни Мелеганич  стосувався і має продовження в активній співпраці Ужгородського національного університету та Ужгородської міської ради з початку 2018 року. Нагадаємо, 10 жовтня 2017 року  було підписано Меморандум про порозуміння та співпрацю між Державним вищим навчальним закладом «Ужгородський національний університет» та Ужгородською міською радою. Мета - інтегрований сталий розвиток громади міста, його людського, інтелектуального і технологічного потенціалу, використовуючи професійний і науковий ресурс найбільшого у регіоні трудового колективу, застосовуючи принципи законності, демократичності, ефективності, партнерства, сталості зокрема щодо розробки стратегії розвитку міста, місцевих планів дій, взаємодії з приватним сектором та громадянським суспільством. В січні цього року було узгоджено план дій даного співробітництва і він успішно реалізовується у ряді  спільних  заходів у місті. Зокрема,  конференція «Муніципальний розвиток через міжнародну співпрацю» ,   участь у «Ярмарку кар’єри», організованого Ужгородським міським центром зайнятості спільно з Управлінням освіти Ужгородської міської ради, дні України у словацькому місті Кошице, Літній університет, фестиваль громадського активізму «Кірпічка», Майстерня міста і т.д. 

Ще багато цікавих заходів заплановано на друге півріччя 2018 року.

А  організатори польського-українського  освітнього  проекту «Інноваційний університет і лідерство» запрошують нових учасників від УжНУ подавати заявки на участь у четвертій фазі Проекту.

За інф. Г.Мелеганич, УжНУ

 

04 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів