Повноваження держархбудконтролю отримала колишня столиця Карпатської України

Повноваження держархбудконтролю отримала колишня столиця Карпатської України
Хуст стало 2-м містом на Закарпатті та 99-м в Україні, що самостійно контролюватиме будівництво на своїй території.

 

У рамках децентралізації системи держархбудконтролю повноваження отримала громада міста Хуст Закарпатської області. Відповідний акт 5 червня підписано між Головою Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексієм Кудрявцевим та Хустським міським головою Володимиром Кащуком.

Хуст стало 2-м містом на Закарпатті та 99-м в Україні, що самостійно контролюватиме будівництво на своїй території. Володимир Кащук зауважив, що міська влада зробить все можливе, щоб місто було першим.

Щодо планів роботи нового органу в структурі міської влади він зазначив: «Ми будемо толерантні по всім питанням, що стосуються державного архітектурно-будівельного контролю».

У рамках децентралізації системи держархбудконтролю місто Хуст отримує також нові можливості для розвитку та оновлення. «Ми зараз дуже активно розвиваємо інфраструктуру в місті. До нас приїжджає багато туристів і є дуже велика перспектива – свій власний аеропорт. Ми працюємо над цим разом з народними депутатами, які сприяють розвитку міста», - зазначив Хустський міський голова Володимир Кащук.

Присутній на заході народний депутат Валерій Лунченко висловив сподівання, що право здійснювати архітектурно-будівельний контроль прискорить розвиток міста та будівництва в місті.

Зі свого боку, Голова Держархбудінспекції наголосив, що ДАБІ робить все, щоб новоутворені інспекції працювали фахово, а люди відчували, що це нова структура, яка працює по-новому, без зловживань. «У разі потреби ми завжди поруч і готові надати допомогу кожній місцевій інспекції, щоб у підсумку вся система держархбудконтролю працювала на розвиток українських міст».

За його словами, завдяки спільній роботі з керівництвом області будівельна галузь регіону працює без перешкод. «ДАБІ відходить від старих форматів. Сьогодні ми – адміністративно-консультативний орган, що працює для громади, людей, будівельників».

Прес-служба ДАБІ України

 

05 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів