Правники УжНУ поєднують корисне для здоров’я з корисним для довкілля через плогінг

Правники УжНУ поєднують корисне для здоров’я з корисним для довкілля через плогінг
Нині юристи передали еколого-оздоровчу естафету економічному, математичному та стоматологічному факультетам

 

Плогінг – ідеальне поєднання для досягнення двох важливих цілей: бути здоровим і сильним та робити навколишнє середовище чистішим. Плогінг – вид спорту, який передбачає біг із нахилами та присіданням з метою… збирання сміття. Житель Швеції Ерік Альхстром у 2017 р. звернув увагу на глобальне засмічення планети, тому вирішив започаткувати таку пробіжку.

Ужгородці вирішили не залишатися осторонь і 2 червня в Боздоському парку влаштували ранкове тренування. Організаторами заходу стали юридичний факультет УжНУ, ТОВ «Фітнес Еліт Груп» (Viper Gym), ТОВ «А.М.В. – Карпати»(виробник мінеральної води «КРАЙНА»).

«Аби змінити світ, потрібно починати з себе. У такий спосіб хочемо показати жителям Ужгорода й усій Україні, що чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять», – зауважили перед початком забігу ініціатори. Зібралося понад п’ять десятків містян, які готові братися до роботи: наділи рукавиці, взяли пакети на сміття й після сигналу побігли прибирати. Найстарший учасник забігу пан Валерій, якому 78 років, сказав, що найкращим способом провести ранок корисно є саме така пробіжка.

На старт!

«Це ініціатива молоді. Те, що у нас ще є студенти, які не байдужі до довкілля і поєднують це із здоровим способом життя, надзвичайно цінно і дає віру, що в здоровому тілі – здоровий дух, а для юристів це особливо важливо», – розповів декан юридичного факультету Ярослав Лазур, який, між іншим, теж долучився до плогінгу.

«Саме в такого роду заході я беру участь уперше, але надалі буду регулярно долучатися, адже розумію, що нам до чистого довкілля ще дуже далеко. Нам потрібно якомога більше таких акцій, аби люди розуміли, що навколишнє середовище є нашим відбитком», – підкреслює студентка ІІІ курсу юридичного факультету Леся Сарахман.

Один із організаторів, магістрант юридичного факультету Василь Дьордь каже: «Такий вид спорту в Україні з’явився нещодавно. Цей захід покликаний привернути увагу всіх свідомих людей, які розуміють, що маємо великі негаразди зі сміттям і треба цьому якось давати раду.

У сучасного суспільства є дві проблеми: брак часу й… бездіяльність. Навіть сьогодні можна було побачити в парку й на набережних спортсменів, які помічають проблеми зі сміттям, але просто пробігають повз нас, Тобто говорять, що є такі недоліки, як забруднена територія, і нічого не роблять, як і багато громадян нашого міста. А плогінг дозволяє робити одразу дві хороші справи, поєднувати корисне з корисним, не витрачаючи багато часу».

Юристи УжНУ передають естафету плогінгу економічному, математичному та стоматологічному факультетам.

Вікторія Кенідра, Медіацентр УжНУ

 

05 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів