Екскурсію Ужгородом для заокеанських гостей влаштували студенти туризмознавці

Екскурсію Ужгородом для заокеанських гостей влаштували студенти туризмознавці
Найбільше американцям припали до вподоби скансен і кафедральний собор.

 

Ознайомити американських гостей із маленьким європейським містечком на самому заході України у ці вихідні мали нагоду студенти-третьокурсники факультету туризму і МК Віка Накидалюк та Орест Геча.

Заокеанські гості та їхні українські колеги завітали до УжНУ в рамках співпраці з American Councils.

Невеликою дружною компанією вирушили знайомитися з Ужгородом: почули про колишні винні підвали, а нині – культурно-історичну пам’ятку «Совине гніздо», прогулялися липовою алеєю та старовинною вулицею Корзо, дізналися про сакральні споруди міста, як-от костел святого Юрія та Ужгородський кафедральний греко-католицький собор. Відтак торкнулися давніх мурів ужгородської фортеці та відчули життя закарпатського селянина у музеї народної архітектури та побуту. Завершили прогулянку біля будівлі гімназії Другетів, що нині слугує приміщенням хімічного факультету УжНУ.

Віка Накидалюк проводить уже не першу екскурсію, однак більшість із них була українською мовою. Цього разу випала чудова нагода – поспілкуватися з носіями англійської мови й поліпшити власні комунікативні навички, – зізнається дівчина. «Порівняно з українським туристом, американці дивилися на все захоплено, вони активно розпитували, цікавилися. Тому наша екскурсія виявилася значно довшою, ніж планували. Найбільше їм до вподоби припали скансен і кафедральний собор», – розповідає дівчина.

Як зауважують студенти, гостей приємно вразив і зовнішній вигляд юних екскурсоводів: молодь постаралася убратися в українському стилі. Загалом американці виявилися відкритими до спілкування, готовими сприймати нову інформацію про нашу культуру й традиції, а відтак – розповідали про Америку й навіть запросили в гості до Нью-Йорку.

Ксенія Шокіна, Медіацентр УжНУ

 

05 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів