„Найстрашніше на війні – переступити поріг своєї хати”, - боєць Петро Билина презентував свою книгу в обласній бібліотеці

„Найстрашніше на війні – переступити поріг своєї хати”, - боєць Петро Билина презентував свою книгу в обласній бібліотеці
5 червня у Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Ф. Потушняка відбулась презентація книги „Війна триває. Стань переможцем! Нотатки на полях російсько-української війни” бійця добровольчого батальйону „Золоті ворота” Петра Билини.

 

„Війна триває. Стань переможцем! Нотатки на полях російсько-української війни” - документ нашого часу, що невдовзі, безсумнівно, стане одним із джерел для дослідників історії російсько-української війни, що триває нині. Спокійне споглядання воєнних подій, свідком і учасником яких у 2014 – 2015 роках випало стати авторові цих нотаток, це тло для проникливих роздумів над долею нашої країни, подіями її минулого та сьогодення. 

Презентована нині книга - це вже друге видання, яке вийшло друком у видавництві „Український пріоритет”.

Як зазначає автор книги: „Це не спогади-мемуари, це нотатник.” Петро Билина розповів, що на війні постійно носив у правій кишені із собою маленький нотатник, кулькову ручку, окуляри і записував все, що справляло на нього враження, датував події і свої роздуми над ними. Потім переписав всі відомості в окремий зошит, а згодом почав працювати над електронною версією рукопису, надаючи форму змісту.  Так і виникла ідея видати книгу.

   „Ця книга - це перша частина моїх нотаток, які датуються 01.08.2014  31.08.2015 роками. Коли перше видання пішло до друку, я продовжував службу. Тож у мене назбиралось матеріалу і для другої частини”, зауважив письменник, який під час військової служби мав позивний „Холодний”.

Родзинкою книги є те, що вона, за переконаннями автора, написана згідно українського „розстріляного” правопису 1929 року.

Свою тягу до письменницької діяльності автор пов’язує з бібліотеками. З дитинства цікавився історією і був постійним читачем бібліотеки, а в дорослому віці став активним членом історичного клубу, де працює і зараз. 

Петро Билина  закінчував службу в 2016 році на блокпості у с. Нова Астрахань. За словами автора, вільний час військові проводили за різними заняттями: хтось робив силові вправи, хтось залицявся до місцевих дівчат, а дехто вживав алкоголь. А сам Петро відвідував сільську бібліотеку.

Наразі письменник проводить короткі презентації по Україні і готує до друку продовження книги „Війна триває. Стань переможцем!”, яку відтепер можна взяти почитати в головній книгозбірні краю.

Євгенія Напуда

 

 

06 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів