Закарпаття запрошує на ріплянку по-колочавськи — з грибами, сметаною, шкварками, бринзою, вурдою!

Закарпаття запрошує на ріплянку по-колочавськи — з грибами, сметаною, шкварками, бринзою, вурдою!
Ріплянка – це традиційна страва жителів Колочави, яку готують кілька разів на тиждень у кожній хаті села.

 

У Колочаві, що на Закарпатті, 16-17 червня влаштують традиційний гастрономічний фестиваль ріплянки.

Захід відбудеться на території Музейного комплексу "Старе село", повідомляє "Турінформ Закарпаття".

Гості зможуть продегустувати головну страву свята –  ріплянку по-колочавськи з грибами, сметаною, шкварками, бринзою, вурдою. 

Ріплянка – це традиційна страва жителів Колочави, яку готують кілька разів на тиждень у кожній хаті села. Складається вона з розвареної на пюре картоплі ("ріпи" – діалект.) та кукурудзяної муки. Варять ріплянку на повільному вогні в чавунній каструлі, постійно помішуючи дерев’яною палкою (токаняником).

Джерело: Укрінформ

 

06 червня 2018р.

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів

Залишити коментар:

Коментатори, які допускатимуть у своїх коментарях образи щодо інших учасників дискусії, будуть забанені модератором без будь-яких попереджень та пояснень. Також дані про таких користувачів можуть бути передані правоохоронним органам, якщо від них надійшов відповідний запит. У коментарі заборонено додавати посилання та рекламні повідомлення!

Необхідні поля позначені наступним символом:*