Громадський бюджет закарпатського селища Великий Березний стартував!

Громадський бюджет закарпатського селища Великий Березний стартував!
Відтепер будь-який житель Великого Березного може подати проект розміром до 50 тис. грн , пов’язаний з покращенням життя в селищі, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету 2018 року.

 

Громадський бюджет – це частина бюджету смт. Великий Березний, з якого здійснюється фінансування робіт, запропонованих і обраних самими членами громади. Це демократичний процес, який надає можливість кожному жителю брати участь в розподілі коштів місцевого бюджету через створення проектів для покращення свого селища та голосування за них.

Громадський бюджет - це бюджет участі. Участі у житті селище не пасивно через facebook чи один раз на п’ять років, голосуючи на виборах, а активно впливаючи, розробляючи та голосуючи за проекти, які змінюють вигляд селища, у якому живемо.

Будь-який житель Великого Березного може подати проект розміром до 50 тис. грн , пов’язаний з покращенням життя в селищі, взяти участь у конкурсі, перемогти в голосуванні і спостерігати за тим, як його проект реалізують в рамках бюджету 2018 року.

Як це працює?

1.Проект може подати будь-який житель селища. Проекти приймаються до 30 червня 2018 року.

2.Розмір проекту до 50 тис. гривень. Проект може стосуватись лише одного об’єкта, що належить до комунальної власності (наприклад, вулиці, двору, парку, дитячого садочка тощо)

3.Необхідно заповнити бланк за формою та подати заступнику селищного голови (Маркевич Г.М.).

4.До проекту додається список з підписами щонайменше 25 членів територіальної громади селища, які підтримують пропозицію (проект).

5.Всі проекти оприлюднюються на сайті селищної ради.

6.Відбір проектів для фінансування за рахунок коштів громадського бюджету, які отримали позитивну оцінку і були виставлені на голосування, здійснюють члени територіальної громади смт. Великий Березний на офіційному веб-сайті ради шляхом авторизації через систему BankID та бюлетенями в пунктах для голосування.

Будьте активними, подавайте проекти і робіть наше селище кращим!

Бланк-заявка пропозиції (проекту)https://drive.google.com/open?id=1nXJYn7OXm7XvA66DJzMUJFI5KM_SyT42

Джерело: Березний-24

 

06 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів