Літній університет – це не лише навчання, а й екскурсії: школярі відвідали Невицьке і Воєводино

Літній університет – це не лише навчання, а й екскурсії: школярі відвідали Невицьке і Воєводино
Торкнутися історії середньовіччя у Невицькому замку, а відтак ознайомитися з володіннями графів Шенборнів учням допоміг Дмитро Ковнір.

 

Торкнутися історії середньовіччя у Невицькому замку, а відтак ознайомитися з володіннями графів Шенборнів у Воєводині 6 червня у рамках Літнього університету випала нагода його учасникам – ужгородським школярам.

Уже вдруге екскурсію для школярів проводять представники факультету туризму та МК. Цього разу з учасниками програми був Дмитро Ковнір, який розповів про історію Невицького замку, його власників та архітектурні особливості фортеці.

У Воєводині екскурсанти дізналися про володарів цих земель графів Шенборнів, астрономічний стиль, у якому виконано парковий комплекс, та давніх друїдів, яким тут присвячено чотири міні-скульптури та магічне коло із різних видів дерев.

Під час минулої екскурсії до Свято-Покровського православного чоловічого монастиря учасники літнього університету дістали домашнє завдання: віднайти ужгородські міні-скульптури й сфотографуватися з ними. Хто виконає – отримає солодкий приз. Тож після вручення «нагороди» переможцю в ході цієї екскурсії Дмитро також влаштовував невеличкі інтерактиви – розігрував солодкі подарунки для тих, хто давав правильні відповіді на його запитання.

В обох локаціях екскурсанти мали трохи вільного часу, аби сфотографуватися й детальніше обстежити територію.

Дорогою в Ужгород співали пісень і дістали нове завдання від координаторів Літнього університету: вивчити кілька українських народних пісень, аби у наступній екскурсії їх заспівати.

Ксенія Шокіна,

фото Роберта Паппа

mediacenter.uzhnu

 

07 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів