В Ужгороді видадуть бібліографію легенди закарпатської журналістики

В Ужгороді видадуть бібліографію легенди закарпатської журналістики
Закарпатська обласна універсальна наукова бібліотека імені Федора Потушняка готує третю книжку у серії «Закарпатська публіцистика в іменах». Цього разу вперше до читача прийде бібліографія легенди закарпатської журналістики ХХ століття Михайла Бабидорича (1923-1998).

 

Михайло Іванович 53 роки пропрацював у найвідомішій крайовій газеті «Закарпатська правда», яка виходила шість разів на тиждень і наклад котрої складав понад 150 тисяч примірників. Михайло Бабидорич пройшов у ній шлях від кореспондента до заступника редактора і був одним з найвідоміших її журналістів. В останні роки він ще й організував при редакції «Школу майбутнього журналіста», яку пройшло чимало відомих нині особистостей. Іменем Михайла Бабидорича було названо щорічну обласну премію в галузі журналістики.

Бібліографія вміщує близько тисячі позицій і розвінчує міф про відомого публіциста як «комуністичного ідеолога». Адже абсолютна більшість статей уродженця Перечинщини присвячено захисту простої людину, роздумам на теми моралі, судовим нарисам та розповідям про відомих краян.

Перо відомого журналіста відзначалося фаховістю, ясністю викладу, вивіреним фактажем та публіцистичною загостреністю. Не дарма його цінували у журналістських колах як Києва, Москви, так і закордоном. Книжка містить також єдине інтерв’ю з Михайлом Бабидоричем, взяте Василем Комарницьким, передмову його молодшого колеги Віктора Дрогальчука та спомини його учня Олександра Гавроша.

Серія «Закарпатська публіцистика в іменах» заповнює нерозроблену нішу в дослідженні закарпатської преси. Тому слід сподіватися, що вона буде продовжуватися в майбутньому. У цій серії вже побачили світ видання «Олександр Гаврош: між журналістикою та літературою» (2015) та «Петро Часто: між Україною та Америкою» (2017).

Uzhgorod.net.ua

 

08 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів