У столиці Угорщини — виставка-спогад учасника ІІІ Відкритого студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт»

У столиці Угорщини — виставка-спогад учасника ІІІ Відкритого студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт»
Виставка-спогад, що тягнеться корінням у життя та цінності однієї сім’ї, носить назву «Egy talpalatnyi f?ld el?g nekem» – "Мені достатньо одного клаптика землі".

 

29 травня 2018 року у виставковому просторі Labor Gallery (м. Будапешт, Угорщина) відкрилася персональна виставка робіт учасника ІІІ Відкритого студентського конкурсу з живопису «Срібний мольберт» Ґерго Банкуті.

Хлопець розповів, що концептуально та емоційно виставка тісно пов’язана з пам’яттю про його бабусю та її ставленням до релігії, тож не дивно, що тут глядачі побачать роботи з серії картопляних скульптур, в яких утілені релігійні мотиви.

«На полицях у будинку моєї бабусі можна було знайти безліч релігійних реліквій: розп'яття, зображення Діви Марії та інших святих, – розповідає Ґерго Банкуті. – Я втілив образ цих реліквій у картопляних скульптурах, щоб зберегти спогади про життя, в якому робота та релігія складають нерозривну єдність. Картопля асоціюється із сільськогосподарськими роботами, особливо в моєму домі, адже вся наша сім'я брала участь у процесі її вирощування. Це заняття надзвичайно одноманітне, але разом із тим це свого роду медитація або молитва. Для угорських селян праця та релігія завжди були органічними елементами життя – про це моя виставка».

Експозиція складається не тільки з картопляних скульптур – тут є й роботи хлопця у інших жанрах: відео, живопис та арт-об’єкти з текстовим супроводом.

Триватиме виставка „Egy talpalatnyi föld elég nekem” до 10 червня 2018 року.

Ксенія Шокіна, Культурно-мистецька фундація Brovdi Art

Фото: Boglárka Zellei

 

08 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів