Представники ОБСЄ знову завітали на Закарпаття

Представники ОБСЄ знову завітали на Закарпаття
Представники спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Лешек Кочік (Leszek Kocik) та Джейкоб Дінен (Jacob Dinneen), котрі мають мандат роботи на території Івано-Франківської, Тернопільської та Закарпатської областей поспілкувалися з представниками департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації щодо надання соціальних гарантій.

 

В ході зустрічі йшлося, зокрема, про соціальний захист учасників АТО, членів сімей загиблих, а також закарпатців, які стали інвалідами внаслідок бойових дій на сході України. Директор департаменту Михайло Петрішка, начальник відділу державних гарантій ветеранам війни, учасникам АТО та громадянам постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи Ольга Головацька та начальник відділу соціального захисту осіб з інвалідністю та надання соціальних послуг Ольга Микита поінформували представників ОБСЄ про надання пільг і компенсацій, передбачених чинним законодавством, за рахунок  обласного та місцевих бюджетів.

Експертів поінформували про  виділені з державного бюджету кошти (з частковим співфінансуванням з місцевих бюджетів) для забезпечення житлом учасників АТО (І-ІІ групи інвалідності), членів сімей загиблих учасників АТО та учасників АТО з числа внутрішньо переміщених осіб та кількість таких громадян пільгових категорій, яких станом на звітну дату  вже забезпечено житлом.

Обговорили й обласні програми та проведення в області додаткових заходів, щодо соціальної підтримки, адаптації військовослужбовців учасників антитерористичної операції та  членів  їх  сімей, вшанування  пам’яті  загиблих. А також про виділення земельних ділянок на території Закарпатської області громадянам зазначених пільгових категорій а також медичного забезпечення, та реабілітації на базі  Комунального Закладу «Обласного госпіталю ветеранів війни».

 

08 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів