Юні таланти Ужгородського нацуніверситету успішно виступили на фесті у Львові

Юні таланти Ужгородського нацуніверситету успішно виступили на фесті у Львові
Наприкінці травня упродовж трьох днів - 25-27 травня - у Львові проходив Всеукраїнський фестиваль-конкурс «Юні таланти України - 2018». Учасники змагались у номінаціях: «Вокальне мистецтво», «Хореографічне мистецтво», «Оригінальне мистецтво».

 

Спробувати свої сили мали змогу і солісти, і дуети, і ансамблі.

На фестиваль вирушили і студенти Ужгородського національного університету - Христина Корчак (2 курсу медичного факультету) та Володимир Луцький (2 курсу юридичного факультету). Супроводжувала своїх підопічних педагог, музикант, диригент Тетяна Бабець.

Конкуренція була запеклою, адже на сцені  виступили 146 хореографічних,  вокальних та циркових колективів та солістів! Проте наші юні таланти виступили успішно і стали лауреатами третьої премії у четвертій віковій категорії «Естрадного вокалу».

Ми поспілкувалися з талановитою вокалісткою Христиною Корчак.

Які твої враження від фестивалю? Чи мали змогу відпочити і погуляти у Львові?

- Нам дуже сподобалось, оскільки на фестивалі представлено чимало різножанрових ансамблів, дуетів, солістів з різних куточків України. Цікаво було подивитись і послухати виступи інших конкурсантів. Приємною несподіванкою, звісно, стала і наша маленька перемога. Після виступів у нас залишилось трохи часу, щоб відпочити у чудовому місті, адже підготовка до конкурсу була кропіткою і зараз тривають модульні тижні в студентів.

Чим вас ще нагородили, окрім почесного звання лауреатів 3 премії фестивалю-конкурсу «Юні таланти України - 2018»?

- Ми отримали дипломи, кубки, а також сертифікат на поїздку в творчий табір в Болгарії.

Як довго ти займаєшся вокалом? І чи володієш, можливо, ще музичними інструментами?

- Займаюсь вокалом 7 років. Також вмію грати на бандурі і фортепіано. Я закінчила Борщівську школу  мистецтв, а зараз продовжую розвивати своє хобі у СЦД «Ювентус». І я дуже вдячна Тетяні Михайлівні за допомогу і слушні поради. 

 

-  Як проходила підготовка до конкурсу?

- Загалом я відвідую заняття з вокалу 1-2 рази в тиждень. Але перед конкурсом ми були змушені значно ущільнити наш графік. Ми тренувалися кожен день. І поєднували підготовку з парами на рідних факультетах. Вільного часу в цей період у нас було обмаль.

-  Чи пробувала свої сили в інших конкурсах раніше?

-  Так, школяркою неодноразово приймала участь у конкурсах. Я здобувала перемогу та займала призові місця. А також приймала участь в «Студентській осені» та виступала на багатьох університетських концертах.

-  Як ти вважаєш, твоє хобі допомагає тобі в навчанні чи навпаки – заважає?

-  Думаю, допомагає. Адже коли я вступила в університет, у мене не було в Ужгороді ні друзів, ні знайомих. І моє захоплення допомогло мені знайти багато цікавих людей, однодумців. До то ж, виступаючи на сцені, ти стаєш більш відкритою людиною, позбуваєшся комплексів. Хоч, часом, дійсно важко поєднувати своє хобі і студентські обов’язки, знаходити достатню кількістю часу для всього. Але, здебільшого, мені вдається.

Щиро дякуємо за розмову. Вітаємо лауреатів, захоплюємося вашою працьовитістю і талантом! Бажаємо ще чимало перемог!

Ганна Фельцан, Інформаційно-видавничий центр УжНУ

 

08 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів