Закарпатцям дозволять склити балкони та лоджії, але виключно ...вище 3-го поверху!

Закарпатцям дозволять склити балкони та лоджії, але виключно ...вище 3-го поверху!
Цікаво, чим це так не вгодили чиновникам балкони на 2-му і, що нині не рідкість, навіть на першому поверхах?

 

Як відомо, сьогодні відповідно до діючих нормам засклення балконів вище 3-го поверху не допускається. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в рамках оновлення державних будівельних норм (ДБН) пропонує дозволити засклення балконів і лоджій вище 3-го поверху при проектуванні нових і реконструкції існуючих житлових будинків.

Як прокоментував заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Лев Парцхаладзе, «сьогодні відповідно до діючих нормам засклення балконів вище 3-го поверху не допускається, через що більшість мешканців таких квартир виконує це самостійно, що спотворює зовнішній вигляд будинків».

«Крім того, часто, крім самого скління, мешканці розширюють площі балконів і перетворюють їх на жахливі прибудови. Тому в новому проекті ДБН ми вводимо норму, яка дозволяє скління балконів і лоджій при проектуванні будинків», — пояснив заступник міністра.

Згідно з новими змінами, засклення балконів або лоджій, завширшки не менше ніж 1,2 м дозволяється виконувати, якщо площа засклення складає не менше ніж 50% від площі зовнішніх стін балконів, а вікна влаштовуються із загальною шириною не менше ніж 1,2 м і відкриваються на бік балкона.

За словами Парцхаладзе, це попередить самовільне скління балконів, поліпшить зовнішню естетику будівель і дозволить розширити можливості пожежної безпеки мешканців.

 

09 червня 2018р.
-->

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів