Крайові депутати уболівають за стан доріг, очисних і водозахисних споруд Закарпаття

Крайові депутати уболівають за стан доріг, очисних і водозахисних  споруд Закарпаття
У ході першого пленарного засідання 11-ї сесії Закарпатської облради крайові обранці схвалили низку рішень про депутатські запити з нагальних проблем життєзабезпечення Закарпаття.

 

Так, у колективному депутатському запиті, який подали Василь Дем’янчук, Василь Федурцьо, Іван Шкирта, Денис Ман, Василь Худинець і голова облради Михайло Рівіс, йдеться про необхідність ремонту проблемних ділянок автодороги  державного значення  Мукачево-Рахів-Рогатин-Львів, про що просять жителі Тячівського району.

Йдеться про відрізки дороги від в’їзду смт Буштино (поворот на смт Вишково) до м.Тячів, а також на відрізку дороги від с.Грушево до смт Солотвино.

Юрій Паканич на прохання  жителів обласного центру звернувся стосовно  вивчення проблемної ситуації, що склалася в мікрорайоні «Озерний край» в Ужгороді, та перевірки ефективності функціонування очисних споруд КП «Водоканал м. Ужгород». Адже останнім часом у цих околицях поширюється нестерпний сморід від побутових нечистот. Як зазначає Юрій Андрійович, торік на його депутатське звернення до директора КП «Водоканал м.Ужгород» з подібної ситуації отримав формальну відписку.

Підтримали депутати і запит колеги Василя Губаля з вирішення проблемних питань землекористувачів сіл Березово, Горінчево, Монастирець Хустського району, а також вжиття необхідних заходів із реконструкції водозахисних споруд і регулювання русла річки Ріка. Як зазначається в документі, внаслідок розливу річки Ріка під час осінньо-зимового паводку 2017 року, згадані села постраждали чи не найбільше. Частина їхніх земель була повністю змита і вони фактично втрачені, інша частина замулена, що призвело до погіршення її якості. То ж крім збитків, які зазнали власники земельних ділянок, на переконання депутата,  відшкодуванню підлягають ще й втрати  сільгоспвиробництва.

Усі запити скеровано у відповідні інстанції для ретельного розгляду і прийняття рішень.

Прес-служба Закарпатської облради

 

11 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів