ГО "Закарпаття-Донбас" провела громадську експертизу соцзахисту переселенців

ГО "Закарпаття-Донбас" провела громадську експертизу соцзахисту переселенців
У травні громадська організація «Закарпаття-Донбас» провела експертизу виконання структурними підрозділами облдержадміністрації Комплексної державної програми щодо підтримки, соціальної адаптації та реінтеграції громадян України, які переселилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції в інші регіони України, що була реалізована протягом 2016-17 рр.

 

Про її результати у прес-центрі ОДА розповіли радниця Міністерства соціальної політики України з питань ВПО у Закарпатській області Анжела Бабкіна та заступник голови правління ГО «Закарпаття-Донбас» Тетяна Хорошилова.

Серед позитивів, відзначених в області – забезпечення безкоштовного оздоровлення дітей внутрішньо переміщених осіб за рахунок обласного бюджету, надання матеріальної допомоги тим з них, хто опинився у складних життєвих обставинах, прийняття  обласної програми «Доступне житло». Але в цілому вирішення нагальних проблем внутрішньо переміщених осіб  залежить у більшій мірі від держави, ніж від регіонів, у тому числі Закарпаття, каже А. Бабкіна. Це стосується, зокрема, нюансів із пенсійними нарахуваннями та забезпечення виборчих прав цих осіб. За результатами громадської експертизи сформують висновки та пропозиції, які буде надано до Закарпатської ОДА.

Як повідомив директор департаменту соціального захисту населення ОДА Михайло Петрішка, нині на Закарпатті на обліку в органах соціального захисту населення перебуває 3 тисячі 600 осіб, які переселилися з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції.

Джерело: Прес-центр Закарпатської ОДА

 

11 червня 2018р.
-->

До теми

Коментарі:

    До цієї новини немає коментарів